Težak udarac za srpsku košarku - Italija usred Beograda otela „orlovima” vizu za Tokio

„Azuri” slavili na terenu aktuelnog olimpijskog vicešampiona 102:95

29857 pregleda 466 reakcija 108 komentar(a)
Niko Menion polaže pored Filipa Petruševa, Foto: FIBA
Niko Menion polaže pored Filipa Petruševa, Foto: FIBA

Danima srpski mediji i javnost računaju ko bi od zvijezda košarkaške reprezentacije mogao da igra u Tokiju, ko će se oporaviti i prijaviti do odlaska na Olimpijske igre...

Tako je bilo i jutros, kada je i potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Nenad Krstić pričao o Bogdanu Bogdanoviću, nakon što je sjajni bek završio sezonu u finalu Istočne konferencije NBA. Stidljivo se pominjalo i da bi Nikola Jokić mogao da promijeni odluku o slobodnom ljetu...

Svi su izgleda zaboravili da aktuelni vicešampion prvo mora da izbori nastup na Olimpijskim igrama, možda je zbog toga i doživljen fijasko - Italija je usred Beograda savladala „orlove” 102:95 i ispred nosa im otela pretposljednju vizu za OI.

„Azuri” su zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena u 3. četvrtini dva puta stigli do rekordnih plus 24, a tek na 77:53 su se Srbi probudili.

Danilo Anđušić je dao dvije vezane trojke, a potom je i Ognjen Dobrić na startu posljednje četvrtine dao koš i dodatno bacanje za 66:80.

Tada je, međutim, Anđušić napravio faul i zaradio tehničku grešku, nakon čega su Italijani otišli na plus 19 (85:66) i praktično riješili pitanje pobjednika.

Najbolji igrač Italije je bio Akile Polonara, kojeg je, zanimljivo, selektor Srbije Igor Kokoškov prije nekoliko dana doveo u Fenerbahče.

Krilni centar je ubacio 22 poena, a trojke je gađao sjajnih 8-6 i imao 12 skokova. Odličan je sa 24 koša bio i bek Golden Stejta Voriosa Niko Menion, koji je 2017. blistao na Evropskom kadetskom prvenstvu u Podgorici, a Simone Fontekio je ubacio 21.

U poraženom timu najbolji su bili Anđušić sa 27, Filip Petrušev sa 22 i Dobrić sa 17 poena. MVP i regularnog toka i fajnl-fora Evrolige, Vasilije Micić, igrao je samo 14 minuta i dao osam koševa. Šta je razlog tome, još se ne zna...

Bonus video: