Studentski centar: Odlučili smo da angažujemo novog trenera

"Vijesti" su juče najavile da će Nenada Trajkovića, koji je od 2019. na klupi "studenata" naslijediti Andrej Žakelj

7331 pregleda 2 komentar(a)
Trajković, Foto: ABA liga
Trajković, Foto: ABA liga

Studentski centar odlučio je da na mjesto trenera angažuje novog stručnjaka, saopšteno je iz ovog kluba.

"Vijesti" su juče najavile da će Nenad Trajković, koji je od 2019. na klupi "studenata" otići u Rusiju, a da će ga naslijediti Andrej Žakelj.

Trajković je potom reagovao i kazao da je iznenađen ko ga "pakuje" u Rusiju.

"Imam još dvije godine ugovora sa Studentskim centrom”, kratko je rekao 60-godišnji stručnjak juče za „Vijesti”.

Danas se oglasio i klub - navode da su sa Nenadom Trajkovićem prije dvije godine napravili dogovor da bude stručni koordinator čitavog projekta razvoja mladih igrača i da bude zadužen za vođenje seniorskog sastava. Dodaju da su - znajući kolike obaveze sa sobom nosi vođenje ekipe u ABA ligi - odlučili da na poziciji šefa stručnog štaba angažuju novog trenera.

"Svjesni smo činjenice da smo ulaskom u ABA ligu u obavezi da unaprijedimo kompletnu organizaciju rada u klubu. Naš osnovni cilj je razvoj mladih igrača i sve odluke koje donosimo su upravo podređene toj ideji. Sa Nenadom Trajkovićem smo prije dvije godine napravili dogovor da bude stručni koordinator čitavog projekta razvoja mladih igrača i da bude zadužen za vođenje našeg seniorskog sastava. Znajući kolike obaveze sa sobom nosi vođenje ekipe u ABA ligi, odlučili smo da na poziciji šefa stručnog štaba angažujemo novog trenera. To bi po našem mišljenju pomoglo treneru Trajkoviću da se u cijelosti posveti onome zbog čega je i došao u Klub, a to je razvoj svih mladih igrača. Sigurni smo da u suprotnom ne bi bio u mogućnosti da kvalitetno odgovori izazovima čitavog projekta. Upoznali smo ga sa našim mišljenjem i nadamo se da ćemo u danima pred nama imati jasniju sliku o čitavoj situaciji. U svakom slučaju, Studentski centar želi da nastavi na istom kursu i sve podređujemo tom cilju. Dešavanja u danima koji su pred nama će biti najbolja potvrda ovih naših riječi", saopšteno je iz Studentskog centra.

Studentski centar naredne sezone prvi put igraće u ABA ligi.

Bonus video: