Pavićević: U nekim momentima smo bili bez volje za igrom

50 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Mihailo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.11.2017. 23:12h

Trener Mornara Mihailo Pavićević nakon debakla u Zagrebu protiv Cedevite (99:74) "nije imao mnogo što da kaže poslije ovakve utakmice".

"Prije svega želim da čestitam Cedeviti na apsolutno zasluženoj pobjedi. Nisam mislio da će nas ovako dobiti. Neosporno je da Cedevita ima kvalitet da se bori za titulu prvaka u ABA ligi. Znali smo uoči utakmice da rezultat zavisi od njih, a ne od nas, ali sam tražio da igrači daju sve od sebe jer u ovakvim utakmicama se nema što izgubiti. Međutim, izgleda da se nismo dobro shvatili. U odbrani smo bili suviše mekani, bez žara i u nekim momentima smo bili bez prevelike volje za igrom, pogotove je to bilo izraženo kod nekih igrača, što me zabrinjava", rekao je Pavićević nakon meča.

Najefikasniji u redovima Mornara, Brendis Rejli-Ros je istakao da je Cedevita sjajna ekipa.

"Ali, mi nismo odradili svoj posao u odbrani. Nismo bili dovoljno agresivni. Oni su imali previše šuteva koje mi nismo branili. Mi smo imali nekoliko trenutaka kad smo igrali dobro, no većinu utakmice nismo odradili svoj posao i zato je i takav ishod", rekao je Rejli-Ros.

Jure Zdovc, trener Cedevite, čestitao je svojim igračima na pobjedi.

"Ova utakmica je na neki način možda bila najteža jer smo se poslije puta i dobrog završetka malo opustili jer svi te hvale kako si igrao dobro u Torinu. Međutim, imamo par igrača koji su pravi profesionalci i znaju da su ponekad ovakve utakmice najteže i ako protivnicima daš da osjete da mogu igrati s nama, onda se možeš mučiti. Imali smo par nekih crnih rupica, ali svejedno smo se nekako uvijek izvukli i odigrali jednu ne vrhunsku, ali dosta dobru utakmicu", rekao je Zdovc.

Igrač utakmice bio je 18-godišnji Džanan Musa, koji je uknjižio 35 poena, pet skokova i tri asistencije uz nevjerojatan šut za dva 6-5, šut za tri 6/5 i šut s linije slobodnih bacanja 11/10, za indeks korisnosti 46, što je najbolji učinak u dosadašnjem toku sezone.

"Ponosan sam na sebe, stručni štab i ekipu. Jako mi je drago što idemo svi na odmor sa ove dvije pobjede. Ovih 35 poena mi je rekord u seniorskoj karijeri u dresu Cedevite. Dosada sam u Cedeviti sa seniorima zabio najviše 24 poena. Mislim da je ekipa večeras većinom zaslužna za moj učinak jer su me tražili u puno slučajeva. Vidjeli su da sam raspoložen. Ne može jedan igrač iznijeti sve ovo. Ekipa nosi igrača i to uvijek treba biti tako", rekao je Musa.

Bonus video: