Kakva senzacija: Amerikanci izgubili od Nigerije

Za SAD igrali su, između ostalih, Kevin Durent, Demijan Lilard, Drejmond Grin..., ali sinoć nisu imali rješenje protiv reprezentacije koju vodi bivši trener Golden stejta Majk Braun

17370 pregleda 2 komentar(a)
Vinsent na meču sa SAD, Foto: AP
Vinsent na meču sa SAD, Foto: AP

Košarkaška reprezentacija SAD senzacionalno je u Las Vegasu izgubila od Nigerije 90:87 u pripremnoj utakmici za Olimpijske igre.

Američki tim prvi put u istoriji izgubio je od neke afričke reprezentacije.

Za SAD igrali su, između ostalih, Kevin Durent, Demijan Lilard, Drejmond Grin..., ali sinoć nisu imali rješenje protiv reprezentacije koju vodi bivši trener Golden stejta Majk Braun.

Amerikancima je ovo trebalo da bude jači trening uoči Tokija, ali se meč pretvorio u jednu od najvećih senzacija u istoriji internacionalne košarke, iako je riječ o pripremnom duelu...

Najbolji je bio igrač Majamija Gejb Vinsent koji je ubacio 21 poen, dok je kod Amerikanaca najefikasniji bio Durent sa 17.

Četvorica igrača iz prve petorke Nigerije igraju u NBA ligi, a Vinsent, Prešs Ačijuva i KZ Okpala zajedno igraju u Miamiju.

Amerika je protiv Nigerije igrala u prijateljskoj utakmici 2016. godine i slavila 44 razlike, a na Olimpijskim igrama u Londonu bilo je 83 razlike (156:73), što je najveća razlika u istoriji olimpijskih turnira.

Bonus video: