„Jeleni” uzvratili udarac: Milvoki i Janis lako protiv Finiksa

Prva utakmica NBA finala u Milvokiju još od 1974. godine pripala je domaćem timu, koji je preuzeo kontrolu serijom 30:9 tokom posljednjih devet minuta druge četvrtine, a zatim je završio treću sa 16 vezanih koševa i slavio 120:100

6013 pregleda 0 komentar(a)
Foto: USA TODAY Sports
Foto: USA TODAY Sports

Prvi put nakon 1974. godine, kada je još za Milvoki igrao Karim Andul Džabar, u Viskonsinu se igrala utakmica NBA finala.

I, kao nekada slavni centar, ovog puta je blistao Janis Adetokunbo, koji je sa 41 poenom, 12 skokova i šest asistencija pomogao Baksima da savladaju Finiks 120:100 i smanje rezultat u seriji na 2:1.

Time je postao tek četvrti igrač u posljednjih 50 godina koji je dao bar 40 koševa na dvije uzastopne utakmice finala, nakon Šakila O'Nila, Lebrona Džejmsa i Majkla Džordana, rekordera sa tri takva učinka.

"Ja nisam Majkl Džordan, ali brinem samo kako da dođemo do još jedne pobjede", rekao je dvostruki MVP najjače lige na svijetu.

Greek Freak je bacanja šutirao, za njega, sjajnih 17-13 i tek drugi put u plej-ofu je imao tako dobar učinak, a iz reketa je gađao 18-14.

Odlični su bili i Džru Holidej sa 21 i Kris Midlton sa 18 poena, ali ključ pobjede je u odbrani, jer su Kris Pol, Devin Buker i Mikel Bridžis zaustavljeni sa svega 33 koša zajedno. Dvije noći ranije u Arizoni su ubacili 81.

Pol je upisao 19 poena (iz igre 14-8) i devet asistencija, a pratili su ga Diandre Ejton i Dže Krauder sa po 18.

Buker se zaustavio na 10, uz svega tri pogotka iz 14 pokušaja, a Bridžis na četiri.

Milvoki je preuzeo kontrolu serijom 30:9 tokom posljednjih devet minuta druge četvrtine, a zatim je završio treću sa 16 vezanih koševa.

Četvrti meč finala igra se u noći između srijede i četvrtka, u tri časa nakon ponoći.

Bonus video: