Kadeti u Tivtu, u planu utakmice sa Srbijom

Košarkaški savez Crne Gore je već organizovao dva kampa za pionire, a u toku su i pripreme juniorske reprezentacije

3590 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore treniraće u Tivtu do 3. avgusta.

Selektor Rajko Krivokapić odabrao je 20 igrača za kamp, a šansu će dobiti i sedam dječaka koji su 2006. godište, pa će i narednog ljeta imati pravo nastupa u kadetskoj konkurenciji.

„Situacija se nije promijenila ni ove godine, FIBA je odlučila da nema zvaničnog takmičenja, evropskih prvenstava za mlađe kategorije. Tako smo odlučili da se okupimo i vidimo stanje igrača nakon ove teške godine, posebno za mlađe kategorije. Odigraćemo utakmice sa reprezentacijom Srbije koja je u samom vrhu u svim godištima i mislim da će to biti prava provjera da vidimo gdje je ova generacija i da imamo smjernice za njihov razvoj, rad i napredak”, istakao je Krivokapić.

Na spisku su: Vasilije Todorović, Milorad Brajović, Vladimir Sudar, Lazar Mirotić, Matija Đaletić, Igor Gardašević, Mitar Radulović, Petar Kosović, Aleksa Janičić, Andrija Šutović, Andrija Ćetković, Jovan Šoć, Danilo Stanković, David Mirković, Luka Đurović, Maruan Čičić, Aleksa Ašanin, Marko Radunović, Petar Pinter i Bodin Radulović.

„Ne možemo dati konačnu ocjenu generacije jer jednostavno nije bilo takmičenja. Ono što je definitivno da ima nadarenih dječaka. Oni imaju 16 godina, još dvije do seniorskog staža i te dvije godine moraju da se iskoriste na pravi način, da se dobro isprate, da napreduju i da što više njih nastavi da se bavi košarkom u seniorskom stažu. Nadamo se da će i nekoliko njih biti dio seniorske reprezentacije. To je naš cilj”, poručio je selektor.

Košarkaški savez Crne Gore je već organizovao dva kampa za pionire, a u toku su i pripreme juniorske reprezentacije.

Bonus video: