Bilo, ne ponovilo se: "Plavi" su prošle sezone dobro zapamtili Skoplje

Crnogorski šampion u Skoplje stiže kao lider ABA lige, sa samo jednim porazom u proteklih osam kola, te sa šest trijumfa u nizu, među kojima su i oni protiv glavnih kandidata za vrh, Crvene zvezde i Cedevite.
0 komentar(a)
Aleksandar Džikić, KK Budućnost Voli, Foto: Aba-liga.com
Aleksandar Džikić, KK Budućnost Voli, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 18.11.2017. 16:37h

Skoplje je prošle sezone bila “crna” stanica u ABA ligi za košarkaše Budućnost Volija. Prvo je u 9. kolu debitant u regionalnom takmičenju, Karpoš Sokoli “uzeo mjeru” Podgoričanima (77:71), i nanio im prvi poraz nakon osam pobjeda u nizu, što je uzrokovalo i ostavku trenera Vlada Šćepanovića.

Skoro tri sedmice kasnije, Podgoričani su se ponovo “okliznuli” u glavnom gradu Makedonije, ekipa pod vođstvom Ilijasa Zurosa je izgubila od MZT-a (96:90), pa su “plavi” nakon 12 kola u ABA ligi imali dva poraza, oba u Skoplju!

Nepunu godinu kasnije, Budućnost Voli u nedjelju veče (19 sati) očekuje novi duel protiv MZT-a. Crnogorski šampion u Skoplje ponovo stiže kao lider ABA lige, sa samo jednim porazom u proteklih osam kola, te sa šest trijumfa u nizu, među kojima su i oni protiv glavnih kandidata za vrh, Crvene zvezde i Cedevite.

Sa druge strane, MZT je trenutno “fenjeraš” u ligi, sa svega dvije pobjede, i ima najdužu seriju poraza u ovoj sezoni u regionalnoj ligi – četiri.

"Igramo protiv sastava koji je prošlog vikenda igrao gotovo svih 40 minuta egal utakmicu na gostovanju Olimpiji koje uopšte nije lako. Dakle, trenutni sastav domaćina sigurno ne bi bio na začelju i mi smo toga odlično svjesni. MZT se pojačavao iz nedjelje u nedjelju i tražio odgovarajuće pojedince. To je šuterski vrlo potentna ekipa, sa igračima koji mogu u serijama, u vrlo kratkom periodu, da postignu veliki broj poena. To je idealna podrška njihove unutrašnje igre, sa Lalićem kao centrom koji godinama već predstavlja problem za svaku odbranu u regionalnoj ligi. Na sve to, svi nas vide kao favorite što je i za očekivati. Ali, ne smije ni da se pomisli da nas čeka nekakav lagan posao. Moramo od početka da pokažemo koliko smo ozbiljni. Ovo je jedna od najvažnijih utakmica sezone za nas", kaže trener Podgoričana Aleksandar Džikić.

Budućnost ima pozitivan skor u ABA ligi protiv MZT-a, sa 8-2 u pobjedama, ali je bilans u Skoplju negativan (2-3).

"Oni su iskusna ekipa, skupili su se u posljednje vrijeme. Sada je to sastav koji ne smije i ne može da se potcijeni. Oni su odlični napadači. Moraćemo kroz dobru odbranu da dođemo do igre i rezultata koji želimo", upozorava Nemanja Gordić.

Bonus video: