Pavićević: Ako nam se ukaže prilika…

Mornar je u prvih osam kola upisao po četiri pobjede i poraza, dok Cedevita ima pobjedu više. Prošle sezone zagrebački tim dobio je oba međusobna duela - 99:73 u Zagrebu i 79:74 u Baru
52 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Mornar/Media Pro
Mihailo Pavićević, Foto: Mornar/Media Pro
Ažurirano: 18.11.2017. 10:26h

Trijumfima protiv Igokee (ABA liga) i Kapfenberga (FIBA Evrokup), košarkaši Mornara vratili su se na pobjednički kolosjek na oba fronta, sa kojeg su bili “skrenuli” porazima od Budućnost Volija u regionalnom takmičenju, te Kataje basket i Porta na evropskoj sceni.

Pred izabranicima Mihaila Pavićevića večeras (21 čas) je težak zadatak da nastave niz pobjeda, jer u Zagrebu igraju protiv Cedevite, jednog od favorita u ABA ligi…

"Cedevita je jedan od najozbiljnih pretendenata za prvo mjesto, sa izuzetno kvalitetnim igračima. Mi nemamo šta da izgubimo u toj utakmici. Idemo u Zagreb da odigramo što je moguće bolje, pa ako nam se ukaže prilika, probaćemo da je iskoristimo. Ova liga je ujednačena i nema apsolutnih favoriota. U svakom slučaju, daćemo sve od sebe, to je jedino izvjesno. A da li će to biti dovoljno za pobjedu, to je drugo pitanje, vidjećemo", kaže trener Barana Mihailo Pavićević, koji je u Zagreb poveo svih 13 igrača, od kojih će jedan biti prekobrojan za duel u Zagrebu.

Mornar je u prvih osam kola upisao po četiri pobjede i poraza, dok Cedevita ima pobjedu više. Prošle sezone zagrebački tim dobio je oba međusobna duela - 99:73 u Zagrebu i 79:74 u Baru.

"U Zagreb putujemo rasterećeni, pokušaćemo da iznenadimo favorita. Kompletni smo i u dobrom raspoloženju, poslije važne pobjede protiv Igokee, odlazimo da se u što boljem svijetlu predstavimo zagrebačkoj publici", kaže Marko Ćalić.

Pavićević dodaje da će ekipi, nakon meča sa Cedevitom, “dobro doći pauza u ABA ligi, kako bi se napravila analiza dosadašnjeg toka sezone”.

"Da vidimo šta smo dobro radili, šta nismo, da probamo da neke igrače relaksiramo, odmorimo i povratimo. Nadam se da ćemo poslije pauze ući još spremniji u nastavak takmičenja u ABA ligi", zaključio je Pavićević.

Bonus video: