Superstar koji je išao težim putem

"Mogao sam da odem u supertim, da odradim svoj dio i postanem šampion. Ali ja sam izabrao teži put. Želio sam da to uradim u ovom gradu, sa ovim momcima", kazao je as Milvokija

7921 pregleda 0 komentar(a)
Janis Adetokumbo, MVP finalne serije, Foto: Reuters
Janis Adetokumbo, MVP finalne serije, Foto: Reuters

Janis Adetokumbo je bio "brutalan" u utakmici za titulu, odigrao najbolji meč u karijeri, definitivno se svrstao u red najboljih - as Milvokija je u šestoj, odlučujućoj utakmici protiv Finiksa ubaio 50 poena, uz šut iz igre 16/25 i čak 17/19 sa linije penala.

A u cijelom plej-ofu slobodna bacanja je šutirao samo 55,5 odsto.

"Ljudi su mi govorili da ne znam da pogodim slobodna bacanja, a ja sam ih večeras pogađao. I ja sam je*eni šampion", rekao je Adetokumbo u euforiji nakon meča...

Izabran je i za MVP-ja finalne serije u kojoj je prosječno bilježio 35,2 poena, 13,2 skoka i pet asistencija, uz šut iz igre sjajnih 62 odsto.

Janis Adetokumbo
foto: Sofascore

"Hvala Milvokiju što je vjerovao u mene. Mojim saigračima koji su igrali snažno svaku utakmicu. Želio sam da uradim ovo u ovom gradu, sa ovim momcima. Srećan sam što sam uspio u tome".

Milvoki je rano jutors po našem vremenu savladao Finiks sa 105:98 i sa 4:2 u pobjedama osvojio tituli prvaka NBA lige nakon tačno 50 godina!

Janis je prije nešto više od pola godine potpisao novi ugovor, nakon velikih spekulacija da će napustiti klub...

"Nisam htio da odem. Bilo je posla koji je trebalo da se završi. U 'mjehuru' prošle godine nije bilo pravde, iako dajem veliko poštovanje Majamiju koji nas je izbacio. Ali, ovo je moj grad, grad koji je vjerovao u mene i u sve nas i drago mi je što smo uspjeli. Mogao sam da odem u supertim, da odradim svoj dio i postanem šampion. Ali ja sam izabrao teži put", dodao je grčki reprezentativac.

Janis je stigao u Milvoki 2013. kao 15. pik na draftu.

Iste te godine je u svoju drugu NBA sezonu ulazio Kris Midlton, koga je Milvoki doveo u trejdu iz Detroita.

"Uspjeli smo, Kris, zar ne?", rekao je Janis i zagrlio Midltona".

Midlton i Janis
Midlton i Janisfoto: Reuters

"Srećan sam, čovječe. Samo on zna koliko me gurao da budem sjajan. Gurao me svakog dana i srećan sam što sam igrao svaki minut sa ovim momkom. Svi momci su super, ali Kris je poseban. Zajedno smo osam godina i srećan sam što sam uspio da uradim ovo sa njim i Milvokijem i kažem da ćemo to uraditi opet".

Prošle sezone Kostas Adetokumbo je postao šampion sa LA Lejkersima, a sada sva tri brata Adetokumbo (član Baksa je i Tanasis).

"Mnogi su me zezali prošle godine kad je Kostas osvojio titulu i bilo je malo čudno za ručkom jer je imao prsten prije mene, ali sada ga imamo svi i srećan sam", rekao je Janis.

Bonus video: