Embid kao Dr Džej

Postao je prvi igrač u NBA koji je u posljednjih 35 godina imao makar 40 koševa i po sedam dodatih lopti i rampi. To je davne 1982. uradio još jedan bivši igrač Siksersa, Džulijus Irving
81 pregleda 0 komentar(a)
Žoel Embid, Foto: Reuters
Žoel Embid, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.11.2017. 15:09h

U NBA je stigao još 2014. godine, kada ga je kao 3. pika na draftu izabrala Filadelfija, iako je šest dana ranije slomio stopalo desne noge.

Povreda se toliko iskomplikovala da je više od dvije godine čekao na debi u najjačoj ligi na svijetu, ali je onda pokazao da su ga Siksersi sa razlogom čekali, jer je na 31 utakmici imao prosjek 20,2 poena i 7,8 skokova.

Morao je na novu fauzu u februaru zbog povrede meniskusa, da bi u noći između srijede i četvrtka ispisao nove stranice istorije NBA.

U pobjedi nad LA Lejkersima u „Stejpls centru“ je ubacio 46 poena (najviše od igrača Filadelfije u posljednjih 11 godina), 15 skokova i po sedam asistencija i blokada.

Njegovo ime je Džoel Embid i postao je prvi igrač u NBA koji je u posljednjih 35 godina imao makar 40 koševa i po sedam dodatih lopti i rampi. To je davne 1982. uradio još jedan bivši igrač Siksersa, Džulijus Irving, na utakmici protiv Detroita..

Ali, po jednom parametru je 23-godšnji kamerunski centar nadmašio i čuvenog Dr Džeja, jer on nikada nije dao više od 43 poena. Do sada je samo jedan igrač Siksersa dao 44 i više poena, i to 35 puta - Alen Ajverson.

Bonus video: