Micov: Nisam došao da završim karijeru, Budućnost je bila najbolja opcija

„Navikli smo se na Milano, na život preko, najviše zbog porodice, ali ovo je bila super opcija za mene, da se vratim negdje gdje sam počeo”, rekao je 36-godišnji krilni košarkaš

13965 pregleda 6 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Kada je Dejan Radonjić 2005. godine postao trener Budućnosti, jedno od prvih pojačanja bio mu je 20-godišnjak iz zemunskih Lavova.

Poslije četiri sezone, u kojima su zajedno rasli i on i klub, otišao je u Panionios i kasnije ostavio dubok trag u evropskoj košarci kao krilo Kaha laborala, Kantua, CSKA, Galatasaraja i milanske Olimpije, tj. Armanija.

Vladimir Micov je zatvorio krug i nakon 12 godina se vratio u klub u kojem se vinuo u košarkašku orbitu.

„Sa 20 godina sam došao ovdje, to je bila neka druga Budućnost. Poslije silnih godina igranja Evrolige se krenulo od nule, zajedno sa Dejom Radonjićem i Gavrilom Pajovićem, koji je i dalje u klubu. Proveo sam predivne četiri godine ovdje, afirmisao se. Odavde sam otišao u inostranstvo i ostvario bogatu karijeru, pa ne žalim ni za čim”, rekao je Micov u intervjuu za klupski sajt.

U Evroligi je odigrao 246 utakmica, prosječno bilježio 9,7 poena, pa je bio tražen na tržištu. Pominjalo se da želi da ga vrati Partizan, za koji je 2007. igrao na pozajmici iz Budućnosti, ali je ipak odabrao povratak u glavni grad Crne Gore.

„Došao sam u situaciju da mogu da biram gdje ću i šta ću kada se završila priča sa Milanom. Imao sam drugih opcija, ali kada je Budućnost zvala sjeo sam sa porodicom, razmislio i donio odluku koja nije bila nimalo laka. Navikli smo se na Milano, na život preko, najviše zbog porodice, ali ovo je bila super opcija za mene, da se vratim negdje gdje sam počeo”.

Veteran je, ali još ne pomišlja na oproštaj.

„Iako imam 36 godina, ne gledam na to kao da sam došao da ovdje završim karijeru. Zdrav sam, osjećam se super, po mom načinu igranja se ne vide godine na terenu i dok god se osjećam zdravo, dobro i korisno na terenu, igraću”.

Još su svježa sjećanja na igranje u „Morači”, pogotovo na derbije.

„Imao sam 20 godina kada sam došao, do tada nisam imao priliku da igram za neki veliki tim, sa velikom armijom navijača. Sjećam se utakmica protiv Zvezde i Partizana, dvorana je bila nevjerovatno puna, fenomenalna atmosfera. Dobijali smo ih puno puta, bio je tada i Hemofarm jak, a iz godine u godinu smo rasli i mi kao igrači i klub, koji je praktično krenuo od nule. Igrali smo iznad očekivanja, odmah smo se plasirali u ABA ligu, iako to nije bio primarni cilj. Igrali smo Evrokup, rasle su ambicije i apetiti, sigurno da imam prelijepe uspomene i emocije”.

Devet godina poslije odlaska iz Podgorice je prvi put zaigrao u „Morači” u dresu Armanija na otvaranju Evrolige u sezoni 2018/2019. i dao 15 poena.

„To mi je bio prvi povratak u Podgoricu i sjećam se kad mi je gospodin Bokan dao dres, dobio sam ovacije... Lijepa atmosfera i trenutak za sjećanje”.

U timu Aleksandra Džikića ga čeka uzbudljiva sezona, jer se čini da ABA liga nikada nije bila jača. Partizan i Crvena zvezda imaju ogromne budžete, što se vidi i po tome koji igrači potpisuju za timove Željka Obradovića i Dejana Radonjića.

„Partizan je pokrenuo priču povratkom Željka i dovođenjem zvučnih imena, između ostalih i dva igrača koja su bila sa mnom u Milanu. Zvezda je vratila Kalinića, ja sam opet u Budućnosti. Pratio sam dosta Jadransku ligu i zbog nekih prijatelja, a mislim da će ove sezone biti dobra, drago mi je da to zaživi. Ulog se zna, pobjednik ide u Evroligu, tako da su sigurno velike ambicije za sve. Odjednom se dosta igrača vraća ili potpisuju velike ugovore, i Cedevita Olimpija se pojačava, tako da će biti dosta zanimljivo”, zaključio je Micov.

Bonus video: