Simultanka Jelene Dubljević: Crna Gora bolja od BiH

Djevojke koje vodi Španac Roberto Injiges u prvom kolu su bile bolje od Islanda u gostima, pa su nakon dva meča jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u grupi
112 pregleda 0 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore ženska reprezentacija, Foto: Kscg.me
Košarkašice Crne Gore ženska reprezentacija, Foto: Kscg.me
Ažurirano: 15.11.2017. 19:54h

Nakon Islanda, crnogorske košarkašice preslišale su i selekciju Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Srbiji i Letoniji 2019. godine.

Da su kvalitetnije od protivnica iz Bosne i Hercegovine, izabranice Roberta Injigesa demonstrirale su već u prvoj četvrtini, u kojoj je Jelena Dubljević postigla 11 a cijela ekipa BiH deset poena.

"Išle smo na pobjedu i ostvarile smo je, a ići ćemo na trijumf i protiv Slovačke, ali i u narednim utakmicama. Cilj nam je da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i da se postepeno u naredne dvije godine dižemo kao ekipa", kazala je kapitenka i naša najbolja igračica, Jelena Dubljević.

Naše košarkašice su prvu dvocifrenu prednost imale na 30 sekundi prije kraja prve četvrtine (20:10), a na sredini druge gubile su sa tri poena (24:27), pošto su Bosanke vezale tri trojke, a odmarala je naša najbolja igračica. Pogodila je onda Snežana Aleksić trojku za izjednačenje kojom je i krenula serija naših od 12:0. Utakmica je tada praktično bila riješena. A naše igračice su najveću prednost imale pred posljednji napad Bosnaki kada su vodile 24 poena (76:52).

"Ovo je nova reprezentacija, iako ima igračica koje su i prije igrale. Zato su neminovni ti padovi u igri, ali mi strpljivo radimo na dizanju ekipe u svakom segmentu, a kod mladih igračica je neminovna nesigurnost u nekim situacijama. Ja, međutim, znam šta treba da radim, i kako da ih vodim, za šta mi je, doduše, neuporedivo veći utrošak energije, ali želim da imaju nešto što je meni falilo u njihovom uzrastu", zaključila je Dubljevićeva.

Crnu Goru je do pobjede ponovo vodila sjajna Jelena Dubljević sa 26 poena, sedam skokova i četiri asistencije, za indeks korisnosti 31.

Pratile su je Milica Jovanović, Ana Poček i Snežana Aleksić, koje su postigle po 12 poena.

"Veoma sam srećan zbog rezultata i igre u drugom poluvremenu. Igrali smo drugu četvrtinu očajno, nijesmo bili koncentrisani, ali smo dobro reagovali. Ovo je dobar način da igračice vide šta očekujemo od njih. Želimo da dolaze spremne na okupljanja, da dolaze ponosne što nose državni dres, važno nam je da to shvate. Dosta ćemo forsirati mlade košarkašice, ovo je važan momenat za nas. Imamo dosta vremena da vježbamo. Nije važan samo rezultat, a na dobrom smo putu, već i igra. Odbrana u drugom poluvremenu bila sjajna, pričali smo o svlačionici o tome i odigrali smo odlično." rekao je selektor Crne Gore Roberto Injiges.

U našoj grupi A kvalifikacija, Slovačka je upisala prvu pobjedu nad Islandom (78:62).

U trećem kolu, “crvene” dočekuju Slovačku, 10. februara naredne godine.

Crna Gora - Bosna i Hercegovina 76:55 (21:10, 16:22, 16:11, 23:12)

Podgorica - SC „Verde”. Gledalaca: 100. Sudije: Somos (Grčka), Vovk (Hrvatska), Ferevski (Makedonija).

Crna Gora: Matović, Jakšić, Vučetić 5, Popović 3 (4-1), Živković, Aleksić 12, Dubljević 26 (6-6), Mujović 6 (4-2), Pašić, Jovanović 12, Raković, Poček 12 (4-4).

Bosna i Hercegovina: Deura 7 (6-5), Džombeta, Vrančić 10 (4-3), Babić 4, Gajić 6, Kalušić 3, Džinić 8 (2-2), Brčaninović 3 (1-1), Rahmanović 4, Džebo 2, N. Delić 8 (2-3), A. Delić.

Bonus video: