Di Džej Sili novi košarkaš Budućnosti

Odlični šuter u Podgoricu stiže nakon sezone u Bajernu, za koji je u Evroligi upisivao 7,7 poena i 2,4 asistencije. Dolazak potvrdio i najveći crnogorski klub

22797 pregleda 192 reakcija 43 komentar(a)
Foto: Euroleague
Foto: Euroleague

Partizan i Crvena zvezda ulažu milione, ali i Budućnost Voli dovodi veoma zvučna pojačanja - poslije Džejkoba Vajlija, Vladimira Micova, Edina Atića i Marka Jagodić-Kuridže, te povlačenja Igora Drobnjaka iz Studentskog centra, najveći crnogorski klub je doveo i Di Džeja Silija.

Odlični šuter u Podgoricu stiže nakon sezone u Bajernu, za koji je u Evroligi upisivao 7,7 poena i 2,4 asistencije.

Njegov dolazak je, na sebi svojstven način, potvrdio i poznati menadžer Miško Ražnatović.

Dolazak 31-godišnjeg Amerikanca je potvrdila i Budućnost.

Denis Džerom Sili, kako mu je puno ime, studirao je na univerzitetima Kalifornija i Kal Stejt Fulerton, a nakon što nije prošao na NBA draftu 2013. godine došao je u Radnički iz Kragujevca, koji je tada vodio Miroslav-Muta Nikolić.

Igrao je potom za njemački Bajrojt, tim iz Razvojne lige Delaver 87ers, špansku Manresu, turski Bešiktaš i Gran Kanariju, da bi sezonu 2016/2017. proveo u Makabiju i prosječno postizao 9,1 poen u Evroligi u dresu Ponosa Izraela.

Sljedeće godine se vratio u Gran Kanariju, a potom bio u Ritasu i Saragosi, prije nego što se u dresu Bajerna vratio u Evroligu.

Sada će sa Podgoričanima igrati u Evrokupu, u kojem je za pet sezona prosječno bilježio 9,9 poena, 2,3 asistencije i 2,1 skok.

Njegovim dolaskom Budućnost je kompletirala tim za narednu sezonu, jer ugovor ima Filip Barović, koji se nakon druge teške povrede koljena vratio košarci prošle sezone u dresu Studentskog centra.

Vjerovatno će istim putem povratak među "plave" tražiti Aleksa Ilić, koji bi nakon oporavka od kidanja prednjih ukrštenih ligamenata trebalo da bude pozajmljen Studentskom centru.

Bonus video: