Vladimir Mihailović se i zvanično vratio u Mornar

U tim Mihaila Pavićevića su se vratili i Strahinja Mićović i Milija Miković, a potpisali su Amerikanci Kori Dejvis i Trej Luis, te 25-godišnjak iz Mojkovca Gligorije Rakočević

2964 pregleda 0 komentar(a)
Foto: twitter.com/MornarBar
Foto: twitter.com/MornarBar

„Vijesti” su najavile prije 15 dana, sada je i ozvaničeno - Vladimir Mihailović se vratio u Mornar.

Nekadašnji crnogorski reprezentativac je pet dana prije svog 31. rođendana parafirao ugovor sa Baranima, čiji je dres nosio od 2008. do 2010. godine.

Četiri sezone je potom proveo u Budućnosti, a posljednjih sedam u Njemačkoj, Belgiji, Poljskoj i Bjelorusiji.

Lani je igrao sjajno u dresu Okapija iz Alsta i bio MVP belgijskog šampionata i prvi strijelac sa prosječno 19,3 poena.

Prije njega, u tim Mihaila Pavićevića su se vratili i Strahinja Mićović i Milija Miković, a potpisali su Amerikanci Kori Dejvis i Trej Luis, te 25-godišnjak iz Mojkovca Gligorije Rakočević.

Očekuje se još dolazaka. Sa Lovrom Gnidićem je odavno postignut ugovor, ali ga Cibona ne pušta, a na meti je još jedan veliki talenat hrvatske košarke, Roko Prkačin.

U odnosu na prošlu sezonu, ekipa je potpuno promijenjena, jer su ostali samo Marko Jeremić, Tejlor Smit i povrijeđeni Nemanja Vranješ, kao i mlađi košarkaši.

Uprava kluba se prethodnih dana zahvalila Urošu Lukoviću (otišao u Zadar), Radoju Vujoševiću i Marku Mugoši.

Nakon završetka plej-ofa Prve lige su otišli i Milko Bjelica i Nemanja Gordić, a ranije i Derik Nidam, Džejkob Pulen, Ajzea Vajthed i Keni Gejbrijel.

Mornar sezonu počinje kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona od 15. do 17. septembra u estonskom Talinu.

Prvi rival mu je pobjednik meča domaćeg Kaleva i lisabonskog Sportinga, a u eventualnom finalu njemački Brose Bamberg ili pobjednik duela austrijskog Kapfenberga i litvanskog Juventusa.

Na startu ABA lige, posljednjeg vikenda septembra, dočekaće upravo Cibonu. Vidjećemo za koga će taj meč igrati Gnjidić...

Bonus video: