Bogavac: Želimo da damo šansu mladim igračima i da im pomognemo u njihovom razvoju

Prvi pripremni meč Podgorica će imati protiv Studentskog centra 21. avgusta

8453 pregleda 2 komentar(a)
Nebojša Bogavac na jučerašnjoj pres konferenciji, Foto: Savo Prelević
Nebojša Bogavac na jučerašnjoj pres konferenciji, Foto: Savo Prelević

Košarkaši danas su odradili ljekarske preglede, večeras će imati i prvi trening, čime će zvanično početi pripreme za narednu sezonu.

Ekipa iz Glavnog grada Crne Gore u sezonu ulazi sa podmlađenim sastavom, čiji je prosjek 21 godina. Novajlije su Ismet Sejfić, Andrej Vulević, Zoran Paunović, Aleksandar Langović, Marko Kljajević i Mihailo Jovičić.

Trener Podgorice, Nebojša Bogavac kazao je da današnjoj konferenciji da je cilj opstanak u ABA 2 ligi, te da je fokus na mladim igračima.

„Podgorica je prošle sezone igrala završnicu ABA 2 lige, a onda je uslijedila brza reakcija kluba za strategiju za nove obaveze. Ono što je pozitivno već prije mjesec i po imali smo oformljenu ekipu, koja će se boriti za opstanak u ABA 2 ligi, a projekat je da damo šansu mladim igračima i da im pomognemo u njihovom razvoju. Fokus je na mladim igračima, koji moraju da znaju da ih očekuje težak pripremni period, ali i izazovna sezona, jer u ABA 2 ligi ima jakih ekipa, od kojih 4-5 klubova imaju kvalitet za ABA ligu. Što se tiče pojačanja, to je to, tim je kompletiran, imamo pet stranaca. Osim Sejfića koji je stariji i iskusniji, to su sve mladi igrači, tako da nadam se da će napraviti iskorak i da ćemo imati pozitivnu priču", poručio je Bogavac.

Nekadašnji selektor juniorske reprezentacije nakon deceniju se vraća u crnogorski klupsku košarku.

„Familijarno smo postigli dogovor da se vratim, nije loše da budem među svoje malo duže. U svakom slučaju mislim da sam napravio dobar potez" dodao je Bogavac.

Jedan od najiskusnijih biće Vladan Kaluđerović.

„Dosta mlađa ekipa u odnosu na minulu sezonu, ali potrudićemo se da ostavimo dobar utisak. Prioritet je da budemo u vrhu crnogorske lige, a sigurno da ćemo se truditi i u ABA 2 ligi da budemo što bolji i eventualno napadnemo TOP 8. Neće biti lako, ali nastojaćemo da napravimo dobru sezonu", rekao je Kaluđerović.

Prvi crnogorski seniorski reprezentativac iz Podgorice je Marko Kljajević, koji je stigao iz Mege.

„Ulazimo u novu sezonu sa dosta motiva. Nemamo alibi, to što smo mladi, biće posebna naša snaga i trudićemo se da opravdamo očekivanja. Činjenica da igramo ABA 2 ligu, gdje ima dosta iskusnih igrača, što će za nas mlađe mnogo značiti", naglasio je Kljajević.

Podgorica će sredinom septembra otputovati za Srbiju, gdje će tokom sedam dana imati nekoliko prijateljskih utakmica. Prvi pripremni meč Podgorica će imati protiv Studentskog centra 21. avgusta.

Bonus video: