Budućnost u Italiji: Iz Ređo Emilije u drugu fazu

Meč Ređo Emilija – Budućnost igra se sjutra od 20 sati i 30 minuta
62 pregleda 0 komentar(a)
KK Budućnost - KK Ređo Emilija, Foto: Filip Roganović
KK Budućnost - KK Ređo Emilija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.11.2017. 16:10h

Prvu od pet odlučujućih utakmica za plasman u drugu fazu Evrokupa, košarkaši Budućnost Volija igraju sjutra u Ređo Emiliji.

Važan korak ka tom, stidljivo najavljivanom cilju na međunarodnoj sceni, mogli bi da ostvare pobjedom nad italijanskim predstavnikom.

Budućnost, nakon pet kola, ima tri pobjede, jednu više od sjutrrašnjeg rivala, koga je savladala u Podgorici - 82:74.

Našeg predstavnika dva trijumfa dijele od ekipa, koje su ispod crte za prolaz dalje, Galatasaraja i Hapoela.

“Ređo je ozbiljan rival, koji ima kontinuitet u radu, dugogodišnjeg trenera, a pojačan je dolaskom pleja Krisa Rajta. Težak nas posao čeka, ali lakog posla ove sezone nema. To je prosto tako”, rekao je trener Aleksandar Džikić.

Budućnost je imala odličnu uvertiru za put u Italiju. Savladala je Cedevitu u derbiju ABA lige, čime je zadržala lidersku poziciju u regionalnom takmičenju.

I Ređo Emilija je slavila na domaćoj sceni, ali je trijumf nad Pistojom u posljednjem kolu bio prvi ove sezone i došao je nakon serije od šest poraza.

“Imaju veliku podršku navijača, a italijanske ekipe su poznate da igraju na nalete. Moramo da kontrolišemo te njihove momente, da ih spriječimo da uđu u neku seriju. To bi nam donijelo dobar rezultat”, rekao je Nikola Ivanović, koji je prošle sezone u dresu Orlandine igrao protiv Ređo Emilije.

Budućnost je u posljednja dva meča Evrokupa poražena od Bajerna u Morači i litvanskog Lietkabelisa u gostima. Porazi niti su bili neočekivani, niti su poremetili ritam i ambicije “plavih”.

Čak ni poraz u Ređo Emiliji ne bi bio presudan za rasplet u grupi, posebno, ako bude manji od osam razlike.

Budućnost bi imala još dvije meč lopte, pred svojim navijačima, protiv Hapoela i Lietkabelisa.

“Ja sam zadovoljan rezultatima u Evrokupu, s obzirom na okolnosti. Želimo da izbacimo iz glave da je neka utakmica pitanje života i smrti, jer jednostavno – to nije tako. Mi smo u takvom ritmu da nemamo vremena ni da slavimo, ni da tugujemo. Jednostavno, idemo dalje, iz meča u meč, a u svaku utakmicu ulazimo sa ciljem da pobijedimo”, kazao je Džikić.

Meč Ređo Emilija – Budućnost igra se od 20 sati i 30 minuta.

Bonus video: