Todorović: Spremni smo da damo maksimum

"Moramo biti mirni, pametni i imati dobru selekciju da li šuta, da li dodavanja. Spremni smo na sve to, znamo šta nas očekuje", kazao je Todorović

4569 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Dragan Mijatović
Foto: Dragan Mijatović

Pomoćni trener selektora košarkaške reprezentacije Crne Gore, Boška Radovića, Vladimir Todorović, kazao je da je ekipa u pripremnom periodu odradila dobar posao i spremno dočekuje pretkvalifikacioni turnir za Mundobasket uz sve probleme koje je imala od početka sa povredama i odustajanjima.

Mečevi pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo biće odigrani u Bemaks areni. Turnir će otvoriti duel Crne Gore i Islanda sjutra u 20 sati, a osim protiv Islanda, rival Crnoj Gori biće i Danska.

"Momci koji su se odazvali pozivu su odradili dobar posao i spremni smo da damo maksimum. Kada govorimo o Islandu tu bi mogli uključiti i Dansku, pošto su to ekipe koje igraju atipičnu košarku. Očekuje nas dosta igre u ranoj fazi napada što znači da moramo dobro da trčimo u tranzicionoj odbrani da spriječimo njihove lake poene u ranoj fazi napada i ako uspijemo da uvedemo te ekipe u igru 5 na 5 mislim da smo u prednosti", rekao je Todorović.

On smatra da je crnogorska reprezentacija u prednosti na unutrašnjim pozicijama, ali da to oni dobro pokrivaju.

"Dosta su pokretljive ekipe. Moramo biti mirni, pametni i imati dobru selekciju da li šuta, da li dodavanja. Spremni smo na sve to, znamo šta nas očekuje", kazao je Todorović.

On smatra da je Crna Gora kvalitetnija od obje ekipe.

"Vjerujem da nijesmo samo u prednosti na unutrašnjim pozicijama, mislim da smo generalno kvalitetniji od obje reprezentacije, ali to moramo da pokažemo tokom svih 40 minuta na terenu. Radi se o ekipama koje su spremne, koje drže visok intenzitet i ritam u cijelom meču. Spremni smo i vjerujem da ćemo ostvariti cilj", kazao je Todorović.

Bonus video: