Navijači Lovćena ljuti: Zar da o našem klubu odlučuje gradonačelnik Podgorice?

„Za nas je neprihvatljiva više nego bizarna činjenica da o sudbini našeg kluba odlučuje gradonačelnik drugog grada i zato ćemo iskoristiti sva raspoloživa sredstva da ga sačuvamo”, poručuje se na grupi Navijači Lovćena

35337 pregleda 128 reakcija 68 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Prošle sezone u ABA 2 ligi samo je Crna Gora imala četiri predstavnika, ove je planirano da ih ima tri.

Studentski centar je izborio promociju u viši rang, a pravo nastupa u drugom rangu izborili su Podgorica, Lovćen i Sutjeska.

Ali, cetinjski klub, uz skopski MZT jedini koji je igrao sve četiri sezone u drugoligaškom regionalnom takmičenju, suočava se sa finansijskom krizom, što dovodi u pitanje nastup u ABA 2 karavanu.

Na muke sa novcem su ukazale i pristalice cetinjskog kluba, koje su na Fejsbuk grupi Navijači Lovćena saopštile da je gradonačelnik Cetinja, Aleksandar Kašćelan, ljudima iz uprave Lovćena rekao da moraju da kontaktiraju sa gradonačelnikom Podgorice, Ivanom Vukovićem?!

Vuković, jedan od četvoro potpredsjednika DPS-a, koordinator je te partije za Prijestonicu, a navijači poručuju da ne pristaju na potčinjenju poziciju u kojoj se nalaze Cetinjani.

Njihovu objavu prenosimo u cjelosti.

„Kao navijači Košarkaškog kluba Lovćen, zabrinuti za stanje u kojem se on nalazi, nedavno smo široj javnosti ukazali na gorući problem čija se važnost želi, po svemu sudeći, zataškati od strane onih koji su profesionalni sport u Prijestonici, ali i sportski život u cjelini, doveli do krajnje žalosnog stanja.

Od članova uprave KK Lovćen dobili smo za nas poražavajuće informacije - na molbe uprave KK Lovćen upućene gradonačelniku Cetinja Saši Kašćelanu (da treba riješiti novonastalu situaciju jer ekipa uskoro mora biti prijavljena za takmičenje u ABA 2. ligi) odgovoreno je da se u vezi sa tim mora kontaktirati sa gradonačelnikom Podgorice. Takav odgovor gospodina Kašćelana potvrdio je naše sumnje da je gradonačelnik Podgorice, a igrom slučaja i koordinator Demokratske partije socijalista, čovjek koji donosi sve krupne odluke u našem gradu, pa i one koje se tiču opstanka sportskih kolektiva.

Ovim putem izražavamo svoje nepristajanje na takvu postavku stvari, a ponajmanje na potčinjenu poziciju na kojoj se već decenijama u civilizacijskom pogledu nalaze Cetinjani. Iz tih razloga osuđujemo ponašanje lokalne uprave koja je svoje činjenje svela na funkciju nečije marionete, kao i svođenje Prijestonice na važnost Donje Gorice ili Zabjela, uz dužno poštovanje za žitelje pomenutih gradskih oblasti. Iako je gradonačelnik Podgorice često isticao značaj našeg grada za Crnu Goru, članove KK Lovćen, koji su njegovoj sekretarici uputili nekoliko poziva, nije udostojio odgovora, čime je veoma jasno pokazao da se uvažavanje završava na riječima i da služi prikupljanju političkih poena.

Budući da se za dobrobit gradskog kluba borimo onako kako pristoji pravim Cetinjanima, nećemo ćutati na sistemsko uništavanje naših sportskih simbola. Za nas je neprihvatljiva više nego bizarna činjenica da o sudbini našeg kluba odlučuje gradonačelnik drugog grada i zato ćemo iskoristiti sva raspoloživa sredstva da ga sačuvamo”, poručuje se na grupi Navijači Lovćena.

Vuković je danas primio skakačicu uvis, Cetinjanku Mariju Vuković. Ona je članica Atletskog kluba Podgorica, a za 9. mjesto na Olimpijskim igrama je dobila nagradu od 5.000 eura.

To je dovelo do reakcije kapitenke rukometne reprezentacije Crne Gore, Jovanke Radičević.

„Da je sreće bili bi dočekani svi sportisti koji su Crnu Goru predstavljali na najvećoj sportskoj smotri! Biti šesti i osmi na Olimpijskim igrama iz male Crne Gore je uspjeh, naravno za sve nas koji znamo da smo bili jedina reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji sa prostora Balkana! Bravo za Mariju, samo da ne zaboravimo brzo ovo kao i sve do sada što se postiglo u sportu! Zauvjek najbolji ambasadori jedne zemlje su SPORTISTI! Doviđenja”, napisala je Radičevićeva.

Bonus video: