Radončić pred meč sa Dancima: Njihov stil je mnogo "ludih" trojki, moramo da budemo spremni

"Crveni" bi pobjedom obezbijedili jedno od prva dva mjesta u grupi E druge runde pretkvalifikacija i minimum još šest utakmica od novembra ove do jula naredne godine

7612 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Crnogorski košarkaši su juče savladali Island, a sjutra veče (20 sati) igraju sa Danskom - to je vjerovatno prva meč lopta za plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Pobjedom bi, naime, "crveni" obezbijedili jedno od prva dva mjesta u grupPublish and Update Timei E druge runde pretkvalifikacija i minimum još šest utakmica od novembra ove do jula naredne godine...

Tim Boška Radovića nije blistao protiv Islanđana u "Bemax areni", ali je slavio 83:69.

"Prva utakmica je uvijek najteža, dok malo osjetimo protivnika. Rijetko kojeg igrača ovdje poznajemo, ne igramo u tim ligama, kad izađu na teren ne znaš šta rade dobro. Mislim da smo 35 minuta protiv Islanda igrali čudno, nešto na šta nismo navikli, jer oni dosta trče. Trebalo je da se naviknemo na to, ali smo dali "gas" u odbrani u posljednjih pet minuta i došli do razlike koja je mogla da bude i veća. Kvalitetniji smo, ali moramo tokom cijele utakmice da "kidamo", slikovit je Dino Radončić.

Danska igra slično kao "ribari" i oscilacija ne smije da bude.

"Teško je, jer znaju da smo u napadima pet na pet na kvalitetniji i pokušavaju da igraju svoju igru. Njihov stil je mnogo "ludih" trojki, na to moramo da budemo spremni i da ih pobijedimo. Jako smo srećni što smo upisali trijumf na startu, ali nismo zadovoljni, naglasilo je 22-godišnje krilo.

Bonus video: