Crna Gora protiv Islanda: Da završe sve formalnosti

Košarkaši Crne Gore večeras (20) protiv Islanda igraju za kvalifikacije za Mundobasket

8410 pregleda 111 reakcija 0 komentar(a)
Igor Drobnjak, Foto: Savo Prelević
Igor Drobnjak, Foto: Savo Prelević

Na polovini pretkvalifikacionog “balona” u Podgorici, košarkaši Crne Gore su na pragu kvalifikacija za Mundobasket i novih šest utakmica od novembra ove do jula sljedeće godine.

Da bi im to izmaklo, moraju do kraja da izgube obje utakmice, da Danska dobije obje i da “crveni” odu u “debeli” minus u koš-razlici, jer su sada na plus 25. Ako se ne dogodi neko čudo, taj scenario ne može nikako da se ispuni, ali izabranici Boška Radovića žele da večeras završe sve formalnosti.

Rival im je Island, koji su prije četiri dana savladali 83:69. Ako i večeras (20 časova) slave u “Bemax areni” otkloniće sve dileme...

- Očekujem sličan meč kao i u subotu protiv Danske. Islanđani dobro trče, znaju da šutiraju, mogu da pogode dosta trojki, što su pokazali protiv Danske. Moramo da im ograničimo broj otvorenih šuteva i igramo dobru odbranu. To je ključ za pobjedu na većini utakmica - istakao je Džastin Kobs.

”Crveni” su se na startu turnira dugo mučili sa večerašnjim rivalom, čiji su otpor slomili tek u finišu i slavili 83:69.

- Biće teža utakmica nego na startu. Nijedan tim ne želi da izgubi dva puta zaredom od istog rivala. I mi i Islanđani znamo šta da očekujemo i mislim da će biti teže - rekao je Amerikanac sa crnogorskim pasošem.

Igor Drobnjak je zadovoljan što je, i pored velikih oscilacija, trijumfom nad Danskom napravljen veliki korak ka jednom od prva dva mjesta u grupi E.

- Veoma bitna pobjeda za nas, utakmica je bila teška od početka. Imali smo na startu ubjedljivu prednost, ali je Danska ekipa koja nikad ne odustaje. Bilo da vodi ili gubi 20 razlike, igraće isto. Kada su preokrenuli, uspjeli smo da skupimo snage i da završimo u našu korist utakmicu - naglasio je plejmejker Budućnost Volija.

Protiv Islanda je šansa da se stavi tačka.

- Potrudićemo se da se što bolje odmorimo i spremimo za Island. Daćemo sve od sebe da riješimo sve na tom meču - istakao je Drobnjak.

Kreće i Budućnost

Aleksandar Džikić je stigao prije dvije noći, a danas zvanično počinje drugi mandat na klupi Budućnost Volija. Igrači najtrofejnijeg crnogorskog kluba kreću sa pripremama, a ekipa će biti kompletna od nedjelje, kada će se priključiti košarkaši koji imaju reprezentativne obaveze - Džastin Kobs, Petar Popović, Filip Barović, Igor Drobnjak i Džejkob Vajli.

Prvi dio priprema propustiće Zoran Nikolić, koji je drugi put za devet mjeseci pozitivan na koronavirus.

Bonus video: