Crna Gora uz zvuk sirene poenima Drobnjaka ovjerila kvalifikacije za Mundobasket

Crnogorski košarkaši dobili Island 82:80 (27:25, 14:21, 20:25, 21:9), izborili prvo mjesto u pretkvalifikacionom "balonu" i plasirali se u kvalifikacije za SP

36993 pregleda 261 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Efektnim polaganjem Igora Drobnjaka uz zvuk sirene, nakon odličnog pasa Dina Radončića sa svoje polovine, najbolji crnogorski košarkaši pobijedili su Island u Podgorici (82:80) i završili sve formalnosti oko plasmana u kvalifikacije za Mundobasket.

Sve do tada gledano je pravo mučenje naših košarkaša u "Bemax areni" protiv autsajdera, veliki pad u igri u finišu prvog dijela, koji se nastavio u drugom poluvremenu pa su Islanđani u jednom momentu vodili i sa 14 koševa prednosti.

Ipak, Crna Gora se sabrala u finišu, koncentrisanom igrom u posljednjih pet minuta izabranici Boška Radovića su uhvatili priključak, a onda sretno i spretno izbjegli produžetke i došli do pobjede.

Posljednju četvrtinu "crveni" su riješili su svoju korist sa 21:9 - da su bili najbolji kad je najpotrebnije prejaka je ocjena, s obzirom na snagu rivala, ali odnos u četvrtom kvartalu možda najbolje pokazuje koliko je Crna Gora bila loša u drugom i trećem.

Dino Radončić je bio najefikasniji i najbolji 19 poena i sedam skokova, Marko Todorović je dodao 17 koševa, a Filip Barović 15.

Čovjek odluke, novi plej Budućnosti Igor Drobnjak, postigao je 11 poena.

"Crveni" će tako pretkvalifikacioni turnir u Podgorici završiti na prvom mjestu, ispred Danske i Islanda, a slijedi još jedan, za nas takmičarski nebitan meč sa Dancima u srijedu u 20 h.

Bonus video: