Di Džej sletio u Podgoricu: Radiću sve što je potrebno timu

Sili, 31-godišnji američki bek velikog evropskog iskustva, došao je iz Bajerna sa kojim je igrao Evroligu, nakon što je reputaciju sticao u Španiji (Manresa, Gran Kanarija, Saragosa), Litvaniji (Litvos Ritas), Izraelu (Makabi) i Turskoj (Bešiktaš)

15346 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Euroleague
Foto: Euroleague

Di Džej Sili je stigao u Podgoricu - zvučno pojačanje Budućnost Volija od danas je na raspolaganju Aleksandru Džikiću na pripremama za narednu sezonu.

Sili, 31-godišnji američki bek velikog evropskog iskustva, došao je iz Bajerna sa kojim je igrao Evroligu, nakon što je reputaciju sticao u Španiji (Manresa, Gran Kanarija, Saragosa), Litvaniji (Litvos Ritas), Izraelu (Makabi) i Turskoj (Bešiktaš).

U Budućnost je, kaže, došao nakon razgovora sa Džikićem.

"Razgovarao sam sa trenerom i rekao mi je da želi da dođem. Sviđa mi se tim, sviđa mi trener i veoma sam uzbuđen što sam došao", kazao je Sili.

U Budućnosti ga čeka nekoliko poznanika.

"Protiv Micova sam igrao prošle sezone u plej-ofu Evrolige, Kobs je iz Kalifornije i poznajemo se, tu je i Vajli iz španske ACB lige".

Sili je napadač, strijelac, a poznat kao čovjek koji voli da preuzima odgovornost u važnim momentima.

"Uvijek je lijepo biti poznat po tome da postižete poene u važnim momentima, ali pokušavam da uvijek igram dobro i dešava se da pogodim važan šut", ističe Sili.

Sa Džastinom Kobsom je razgovarao o tome šta ga čeka u "Morači".

"Navijači su veoma dobri, Džastin mi je pričao dosta o njima i koliko su dobri, koliko je lijepo igrati ovdje. Što se mene tiče - radiću sve što je potrebno timu, navijači od mene mogu da očekuju da dajem sve od sebe u svakom meču, i u odbrani i u napadu", zaključio je Sili.

Bonus video: