"Studenti" ne žele samo da uče u ABA ligi, Žakelj: Bićemo neugodan rival

U utorak će odigrati meč sa Slobodom iz Užica, dok će protivnik u srijedu biti Borac Čačak

6784 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK Studentski centar
Foto: KK Studentski centar

Nakon prvog dijela priprema u Podgorici, košarkaši Studentskog centra su se uputili na Zlatibor gdje ih očekuju dvije pripremne utakmice.

U utorak će odigrati meč sa Slobodom iz Užica, dok će protivnik u srijedu biti Borac Čačak.

Nakon Zlatibora slijedi povratak u Podgoricu i mečevi sa Budućnost Volijem, Splitom, Karšijakom i ponovo Borcem iz Čačka.

"Veoma sam srećan što sam uz ekipu koja je veoma ambiciozna, iz ambiciozne sredine. Dogovorili smo se brzo jer svi znamo šta želimo a to je da razvijamo mlade i napravimo što bolji rezultat. Sa pripremama smo počeli malo ranije ali još nismo u fazi u kojoj bih ja želio jer smo imali određene povrede i probleme sa Covid-19. Međutim, svi smo pozitivni, momci rade i siguran sam da nam slijedi dobar pripremni period. Nadam se dobroj sezoni", rekao je trener novog ABA ligaša Andrej Žakelj.

Ambicije su, kaže, visoke.

"Bitno nam je da priliku dobiju mladi igrači zbog čega smo i počeli malo ranije. Ambicije su uvijek visoke, mi želimo što više. Jesmo novi, mladi tim u ABA ligi, imamo dosta neiskusnih igrača ali to ne znači da nećemo u svakom meču dati sve od sebe. Vjerujem da uz dobar rad, uz dobru klimu, atmosferu u timu možemo da računamo na dobre rezultate", ističe Žakelj.

Ekipa još nije kompletirana, potraga je za organizatorom igre.

"Ekipa je solidna, mlada i neiskusna, ali tu smo da radimo. Nismo još kompletirali roster, tražimo plejmejkera. Ostali momci su tu, idemo polako, to je proces uigravanja i upoznavanja, ali vjerujem da kada budemo zdravi i kompletni da ćemo biti neugodan protivnik", kaže Žakelj.

Sezona počinje 25. septembra.

"Namjerno smo zakazali veći broj mečeva jer smo nova ekipa, da bi se uigrali. Nakon tih utakmica ćemo vidjeti gdje smo, šta treba popraviti, gdje treba raditi još i nadam se dobrom početku sezone koji svi jedva čekamo", ističe Žakelj.

Bonus video: