Mornar dočekuje Igokeu: Pobjeda bi bila zlata vrijedna

"Ne smijemo ni da razmišljamo o još jednom neuspjehu kod kuće. Cijenimo ekipu Igokee. To je iskusan tim koji predvodi Vuk Radivojević, jedan od najboljih igrača u ABA ligi"
0 komentar(a)
strahinja Mićović, Foto: Mornarmedia pro
strahinja Mićović, Foto: Mornarmedia pro
Ažurirano: 13.11.2017. 13:05h

Tri pobjede i četiri poraza imaju košarkaši Mornara u prvih sedam kola ABA lige, identično kao i ekipa Igokee, koja im večeras dolazi u goste.

Zbog toga je za izabranike Mihaila Pavićevića imperativ pobjeda u večerašnjem duelu, koji počinje u 21 sat. Ukoliko trijumfuju, Barani bi „dohvatili” zlatnu sredinu, o porazu i ne razmišljaju...

"Nemamo izbora - pobjeda nam je nasušna potreba, vrijedi kao suvo zlato. Ne smijemo ni da razmišljamo o još jednom neuspjehu kod kuće. Cijenimo ekipu Igokee. To je iskusan tim koji predvodi Vuk Radivojević, jedan od najboljih igrača u ABA ligi. O kvalitetu naših gostiju najbolje govori podatak da su dobili dva favorita, Budućnost kod kuće i Cedevitu u gostima. Moraćemo od prvog minuta da nametnemo svoju igru i ritam koji nam odgovara. Liga je nevjerovatno izjednačena, jedna pobjeda ili poraz mogu da odluče o plasmanu od petog do dvanaestog mjesta. Mi, jednostavno, moramo kod kuće da dobijemo utakmice sa rivalima našeg ili sličnog kalibra", kaže Mihailo Pavićević, trener Mornara.

Mornar i Cedevita su do sada znali da iskoriste prednost domaćeg terena. Prošle godine odigrali su četiri utakmice i svaka je riješena u korist domaćina - dakle, po dvije pobjede za svaki tim.

"Nemam ništa protiv da se ta tradicija večeras nastavi", ističe Pavićević.

U tim duelima krilni centar Mornara Strahinja Mićović nosio je dres kluba protiv kojeg će večeras „ratovati” pod koševima.

"To je prošlo vrijeme, sentimentalnosti nema, sada sam član Mornara. Lijepo mi je u Baru i učiniću sve da dam što veći dopinos osvajanju veoma važnih bodova. Mislim da je ključ našeg trijumfa u odbrani. Ukoliko odbranu odigramo kako znamo, odnosno na svom nivou, trebalo bi da uknjižimo pobjedu. Očekujem i da se barska publika uželjela košarke, da će ispuniti „Topolicu” i podržati nas u ovoj izuzetno značajnoj utakmici", naglašava Mićović.

Bonus video: