Vili Rid ponovo u Budućnosti

Američki centar nije dobio adekvatnu ponudu iz NBA ili Evrolige, pa je odlučio da se vrati na mjesto gdje se sjajno osjeća

24748 pregleda 95 reakcija 40 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Iako je otišao prije dva mjeseca, Vili Rid će i naredne sezone biti adut Budućnosti pod košem.

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, američki centar, koji je ostavio odličan utisak u Podgoirici, odlučio je da prihvati ponudu crnogorskog šampiona za nastavak saradanje.

Ridu je bio cilj da se vrati u NBA ligu, gdje je već nastupao za Bruklin, Majmi, LA Kliperse i Detroit, ili u Evroligu gdje je igrao za Olimpijakos, ali nije bilo adakvatne ponude.

Zbog toga je odlučio da se vrati na mjesto gdje se sjajno osjeća i stavi se na raspolaganje Aleksandru Džikiću, povratniku na klupi.

Budućnost Voli je ovog ljeta dovela Vladimira Micova iz Olimpije Milano - momka koji je prije više od deceniju nosio plavi dres, a stigli su i Edin Atić iz Igokee, Marko Jagodić iz Crvena zvezda, Amerikanci Džejkob Vajli iz Saragose i Doi Džej Sili iz Bajern Minhena, kao i Igor Igor Drobnjak iz Studentskog centra.

Dolazak, zapravo ostanak Vilija Rida možda je, međutim, najveće pojačanje.

Rid je prošle sezone u ABA ligi prosječno bilježio 9,2 poena i 6,1 skok po meču, kao i 1,3 blokadu.

Još veći uticaj na igru Podgoričana imao je u Evrokupu, sa prosjekom od 12,7 poena i 6,8 skokova, za 22,8 minuta koliko je provodio na parketu po utakmici.

Bonus video: