NBA Covid-pravila: Ko se vakciniše, ne mora na testiranja

Za razliku od igrača, sudije i ostali zvaničnici moraće da budu vakcinisani

8035 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Američka NBA liga saopštila je danas timovima da vakcinisanim košarkašima neće biti neophodna redovna testiranja, dok će oni koji nisu potpuno vakcinisani morati da budu testirani svakog dana, bilo da su u pitanju treninzi, putovanja ili utakmice.

Izuzeci od takve politike su situacije kada igrač ili trener imaju simptome koji se povezuju sa infekcijom koronavirusom, ili su bili u kontaktu sa nevakcinisanim igračem koji je pozitivan na COVID-19.

Oni koji nisu potpuno vakcinisani moraće da se testiraju danima kada treniraju, putuju, a na dan odigravanja utakmice će vjerovatno biti testirani dva puta.

Takođe, moraće da nose masku u timskim objektima, kao i tokom putovanja. Liga je ranije obavijestila timove da će svako ko radi na udaljenosti manjoj od pet metara od igrača, trenera i sudija morati da bude u potpunosti vakcinisan.

NBA sudije biće takođe potpuno vakcinisane.

Nova sezona najbolje košarkaške lige na svijetu počinje 19. oktobra, a jedina dva crnogorska igrača - Nikola Vučević i Marko Simonović, saigrači su u Čikago bulsima.

Bonus video: