Džikić: Nema novih problema, zato sam zadovoljan

"Vilijeva povreda je vrlo delikatna i zahtijeva pažljiv i duži oporavak i novo uvođenje u rad sa timom", poručio je Džikić.

14172 pregleda 30 reakcija 0 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija su u jeku u priprema za početak sezone, a trener Aleksandar Džikić je u ovom momentu najviše zadovoljan činjenicom da u ekipi nema novih zdrvastvenih problema.

"Početna faza pripremnog perioda je iza nas, urađeno je onoliko koliko smo mogli da uradimo, uzevši u obzir činjenicu da ne treniramo u kompletnom sastavu. Pokušali smo da iznivelišemo nivo pripremljenosti igrača koji su imali reprezentativne obaveze i onih koji su sa nama od okupljanja, i da ovu fazu završimo bez novih zdravstvenih problema. U tome smo i uspjeli, i time sam zadovoljan", rekao je povratnik na klupu "plavih".

Budućnost je u nekompletnom sastavu juče poražena od Karšijake, prije toga je savladala Split.

"Postavljamo osnove igre u napadu i odbrani, radimo na pronalaženju najboljih i najefikasnijih načina da maksimiziramo kvalitete naših igrača. Zoran Nikolić i Vili Rid su pri kraju kontakt-protokola, očekujemo da za nekoliko dana počnu da rade sa ostatkom tima u punom obimu. To nas donekle usporava, ali drugog načina jednostavno nema", istakao je srpski stručnjak i dodao:

"Nažalost, situacija sa Vilijem je drugačija. Njegova povreda je vrlo delikatna i zahtijeva pažljiv i duži oporavak i novo uvođenje u rad sa timom. Trening utakmice koje smo do sada igrali su svaka na svoj način imale različite ciljeve. Možda smo "poranili" sa provjerom protiv protivnika kvaliteta Karšijake, koja je odlična i iskusna ekipa, ali zbog situacije sa koronom broj nama dostupnih ekipa je limitiran", poručio je Džikić.

Naredni pripremni meč Budućnost Voli igra 8. septembra u 19 časova protiv Borca iz Čačka.

Bonus video: