Mediji: Svetislav Pešić selektor Srbije

„Ne bih stvarno da komentarišem. Pitate me šta radim – odmaram se u Marbelji, a šta bih drugo", rekao je Pešić za Sport klub

4013 pregleda 3 komentar(a)
Pešić, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV
Pešić, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Proslavljeni košarkaški stručnjak, Svetislav Pešić biće novi selektor Srbije, objavili su mediji.

Pešić će na klupi naslijediti Igora Kokoškova, koji reprezentaciju nije uspio da odvede na Olimpijske igre, koje su ovog ljeta održane u Tokiju. Srbija je u finalu kvalifikacionog turnira za odlazak na Igre poražena u Beogradu od Italije.

Kokoškov je po završetku sezone napustio i Fenerbahče i otišao u Dalas.

Svetislav Pešić je od 2000. do 2002. godine bio selektor Jugoslavije. Na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2001. i Svjetskom prvenstvu u SAD 2002. godine Jugoslavija je osvojila zlatnu medalju.

Pešić, ipak, još uvijek nije potvrdio tu informaciju.

„Mene stvarno zanima ko pušta takve vijesti u Srbiji, kao ovo za mene. Stvarno mi nijesu jasni. Vjerovatno to rade oni koji se samo bore da što brže nešto objave, budu prvi, a ostalo… Ne bih stvarno da komentarišem. Pitate me šta radim – odmaram se u Marbelji, a šta bih drugo", rekao je Pešić za Sport klub.

Mozzart sport je objavio i informaciju da će Pešić biti selektor, ali po određenim uslovima. On je, kako piše ovaj portal, tražio autonomiju u izboru ljudi koji će biti najbliži njemu u daljem radu. Konkretno - stručnog štaba i sportskog direktora. Inicijalni razgovori dvije strane su već obavljeni, piše Mozzart.

Srbiju očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a "orlovi" su u grupi sa Letonijom, Slovačkom i Belgijom.

Bonus video: