Miloš Popović otišao u Ukrajinu, stigao Petar Kusovac

Krilni centar potpisao za Krivbas, na Cetinje došao jedan od najboljih šutera Prve lige

5657 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

U istom danu, Lovćen je dobio veliko pojačanje i izgubio dugogodišnjeg oslonca ekipe - u redove učesnika ABA 2 lige je stigao Petar Kusovac, a otišao je dugogodišnji oslonac ekipe, Miloš Popović.

Kusovac, koji je rođen baš na Cetinju prije 28 godina, promijenio je ogroman broj klubova. Igrao je za Studentski centar, Danilovgrad, Primorje, Ulcinj, slovenački Zlatorog, albansku Vlazniju i u dva navrata za Teodo, u kojem je prošle sezone u Prvoj ligi prosječno bilježio 20,6 poena.

Protiv Cetinjana je ubacio 22, odnosno 23 koša, pa Petar Jovanović nije imao mnogo dilema kada je dobio mogućnost da ga dovede.

- Srećan sam što sam potpisao za Lovćen. Želim da pokažem da mogu da igram u ABA 2 ligi i ubijeđen sam da ću pomoći ekipi da ostvari ciljeve - rekao je Kusovac.

Popović, 23-godišnji krilni centar iz Podgorice, potpisao je za povratnika u Superligu Ukrajine, Krivbas. Povremeni crnogorski reprezentativac je tri sezone proveo u Lovćenu i u ABA 2 ligi na 57 utakmica prosječno bilježio 16 poena, uz indeks 19.

- Imao sam nekoliko ponuda, ali sam odlučio da odem u Ukrajinu, jer sam čuo da će ekipa biti jača nego ikad. Trener me je zvao, rekao da ozbiljno računa i da su doveli centra reprezentacije Ukrajine. Sve to je bilo razlog da prihvatim ponudu Krivbasa - rekao je Popović.

Klub iz Krivog Roga je nasljednik Krivbasbasketa, sa kojim je Zvezdan Mitrović 2009. bio šampion Ukrajine.

Taj klub se ugasio 2017. godine, ali je novi brzo stigao do elitnog društva.

Bonus video: