Ivanović: Pravi izazov za nas

Ukupan međusoban skor dva tima u ABA ligi je na strani Cedevite 12-9, ali Budućnost ima prednost Podgorici sa 7-4 u pobjedama.
0 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Aba-liga.com
Nikola Ivanović, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 11.11.2017. 15:30h

Mjesec i po dana nakon duela u finalu prvog Superkupa ABA lige, Budućnost Voli i Cedevita će sjutra veče (19 sati) ponovo “ukrstiti koplja”, u derbi meču 8. kola ABA lige.

Prvi duel u sezoni, u barskoj “Topolici”, pripao je Zagrepčanima (78:69), ali se od tada dosta promijenilo u podgoričkom timu, koji sada igra bolje i sigurnije, što potvrđuju i rezultati crnogorskog šampiona.

Izabranici Aleksandra Džikića su lideri regionalnog takmičenja, sa skorom od šest pobjeda i porazom (od Igokeee u gostima), u seriji su od pet pobjeda, a imaju i pozitivan skor u Evrokupu (3-2), iako su doživjeli dva uzastopna poraza u posljednja dva duela (Bajern, Litkabelis).

"Naš sljedeći protivnik je sigurno među dva najkvalitetnija sastava ABA lige. Promijenili su trenera, doveli veoma iskusan tandem domaćih igrača (Ukić, Stipanović), kao i četvoricu Amerikanca sa iskustvom NBA lige, Evrolige, odnosno Evrokupa. Zadržali su sve igrače koje su željeli. Dakle, njihov cilj je takav kakav jeste i nama je potpuno jasno kakav posao nas čeka", rekao je trener “plavih” Aleksandar Džikić, uz napomenu da njegova ekipa “dobro trenira i da je spremna za ovaj duel”.

Uoči gostovanja u Podgorici, Cedevita je na diobi drugog mjesta sa šampionom Crvenom zvezdom, sa pet pobjeda i dva poraza. Kao i Budućnost, izgubila je posljednji meč Evrokupa, od Pariza, ali je prije toga nanizala devet uzastapnih pobjeda na tri fronta (ABA liga, Uleb Evrokup u prvenstvo Hrvatske).

Ukupan međusoban skor dva tima u ABA ligi je na strani Cedevite 12-9, ali Budućnost ima prednost Podgorici sa 7-4 u pobjedama.

Interesantno, prošle sezone obje ekipe ostvarile su pobjede u gostima. Crnogorski prvak je slavio u Zagrebu sa 80:70, dok se Cedevita revanširala trijumfom u Podgorici 86:84.

"Ovo je pravi izazov za nas. Poznajemo protivnika, dobro treniramo i bićemo spremni za njih”, kratko, ali jasno je poručio plej Budućnost Volija, Nikola Ivanović, koji je sa 20 poena bio najefikasniji u podgoričkom timu protiv Cedevite u meču Superkupa u Baru.

Zbog zauzetosti dvorane “Morača” (Evropsko džudo prvenstvo do 23 godine), meč između Budućnost Volija i Cedevite biće odigran u dvorani Sportskog kompletka “Verde” u Donjoj Gorici.

Bonus video: