Veliko pojačanje za Zvezdana Mitrovića: Monako doveo Vila Tomasa

Iskusni Amerikanac igra na poziciji krilnog centra, a u prethodne dvije sezone u dresu Zenita je u Evroligi bilježio 9,7 poena i 4,7 skoka

6108 pregleda 6 komentar(a)
Foto: AS Monaco Basket
Foto: AS Monaco Basket

U debitantskom nastupu u Evroligi, Monako će se potruditi da se nametne u elitnom takmičenju, zbog čega dovodi zvučna pojačanja.

Nakon Donatasa Motejunasa, Lea Vestermana, Danila Anđušića, Parisa Lija, Alfe Dijaloa, Broka Motuma, Jakube Uatare, Donte Hola i Džerija Butsijelea, tim Zvezdana Mitrovića od danas je jači za Vila Tomasa.

Iskusni Amerikanac igra na poziciji krilnog centra, a u prethodne dvije sezone u dresu Zenita je u Evroligi bilježio 9,7 poena i 4,7 skoka.

Igrao je i u Valensiji, sa kojom je osvojio istorijsku titulu prvaka Španije 2017. i Evrokup 2019. godine, a u Evropi je od 2008. godine, kada je obukao dres Liježa.

Nastupao je još za Ostende, gruzijsku Armiju, tursku Karšijaku, italijanski Avelino, te Unikahu.

Prethodnih dana su portali pisali da je na pragu Monaka i fenomenalni košgeter Majk Džejms, koji je zbog svađe sa Dimitrisom Itudisom napustio CSKA.

Ako dođe dobitnik nagrade „Alfonso Ford” za najboljeg strijelca Evrolige u sezoni 2018/2019, Monako će svakome biti veoma neugodan rival.

Bonus video: