košarka

Šest država želi da zajedno organizuje Eurobasket 2025.

Sljedeće evropsko košarkaško prvenstvo održat će se od 1. do 18. septembra 2022. u Češkoj, Gruziji, Njemačkoj i Italiji

1787 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Šest država Kipar, Finska, Mađarska, Letonija, Rusija i Ukrajina podnijele su zajedničku kandidaturu za domaćinstvo ​​Eurobasketa 2025., objavljeno je u utorak na FIBA-inim stranicama.

Za 42. izdanje evropskog prvenstva, koje bi trebalo da se održi u septembru 2025, kandidaturu za grupnui fazu ali i za završnu podnijele su Letonija, Mađarska, Rusija i Ukrajina, dok su Kipar i Finska u međuvremenu podnijeli kandidature samo za organizaciju grupne faze.

Finska je bila jedna od četiri zemlje koje su ugostile Eurobasket 2017. godine, dok je Letonija bila domaćin grupne faze izdanja 2015.

Mađarska i Ukrajina takođe su ranije pokazale interes za organizaciju ovog događaja, ali još nisu bili domaćini vrhunskog evropskog košarkaškog takmičenja.

"Zadovoljni smo što vidimo tako snažnu želju među našim nacionalnim savezima da ponovo organizuju Eurobasket. Format sa više domaćina, koji smo uveli 2015, pokazao se vrlo uspješnim i nije samo pomogao da Eurobasket raste već je podstakao razvoj sporta širom kontinenta", rekao je izvršni direktor FIBA ​​za Evropu Kamil Novak.

Odluka o domaćinu biće donijeta FIBA Kongresu 2022. godine.

Sljedeće evropsko košarkaško prvenstvo održat će se od 1. do 18. septembra 2022. u Češkoj, Gruziji, Njemačkoj i Italiji.

Preporučujemo za Vas