Skupština ABA lige usvojila kovid protokol

Na vanrednoj Skupštini ABA lige započetoj 13. septembra, a nastavljenoj juče, usvojen je set dokumenata i internih akata neophodnih za nesmetan početak i unaprjeđenje svih takmičenja pod okriljem ABA lige u sezoni 2021/2022

7546 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Utakmica ABA lige može biti odložena u slučaju da ekipa zbog zaraze koronavirusom ima manje od osmorice košarkaša na raspolaganju ili ostane bez kompletnog stručnog štaba, saopšteno je kasno sinoć.

Na vanrednoj Skupštini ABA lige započetoj 13. septembra, a nastavljenoj juče, usvojen je set dokumenata i internih akata neophodnih za nesmetan početak i unaprjeđenje svih takmičenja pod okriljem ABA lige u sezoni 2021/2022.

Kako se navodi u saopštenju, posebnu pažnju Skupština ABA lige posvetila je usvajanju kovid protokola, u kome su jasno definisani svi detalji vezani za što veću zaštitu zdravlja aktera. Usvojen je i poseban dokument kojim se regulišu detalji vezani za mogućnost eventualnog odlaganja utakmica u slučaju zaraze koronavirusom unutar ekipe.

"Prema odluci Skupštine ABA lige j.t.d. do odlaganja utakmice može doći u slučaju ograničenja koja proizilaze iz odluka državnih epidemioloških organa. Takođe, odlaganje je moguće i u slučaju kada ekipa zbog zaraze virusom kovid-19 ima manje od osmorice igrača na raspolaganju ili ostane bez kompletnog stručnog štaba", navodi se u saopštenju.

Na predlog menadžmenta Skupština ABA lige izabrala je advokata Hrvoja Vidana, nekadašnjeg aktivnog igrača, za Disciplinskog sudiju ABA lige i odlučila da Žalbeno vijeće ABA lige ostane u istom sastavu.