3x3 montenegro

Finalni turnir u basketu u subotu u Budvi

Ovo će biti treći FIBA 3x3 turnir na Trgu slikara, ispred Starog grada

2956 pregleda 0 komentar(a)
Foto: 3x3 Montenegro
Foto: 3x3 Montenegro

Nakon premijere na OI u Tokiju, popularnost basketa u svijetu je ovog ljeta dostigla svoj vrhunac.

Ni u Crnoj Gori nije ništa drugačije, a za vikend će se staviti tačka na 5. sezonu u organizaciji 3x3 Montenegro. Nakon Podgorice, Bijelog Polja, Golubovaca, Pljevalja i Kolašina, posljednja stanica 3x3 Admiral karavana je Budva.

Ovo će biti treći FIBA 3x3 turnir na Trgu slikara, ispred Starog grada. Kao i 2018. i 2019. godine, partner u realizaciji projekta je TO Budva.

"Veoma smo uzbuđeni što će Budva ponovo biti domaćin FIBA 3x3 turnira. Posebno nas raduje i što će se ovog puta u našem gradu igrati finalni turnir, pa će publika imati priliku da gleda 12 najboljih crnogorskih ekipa", saopšteno je iz TO Budva.

Među ekipama je i jedna iz Budve - Top Ten.

"Svi jedva čekamo turnir u subotu. Tri ekipe (G-unit, Dangerous i Wolves Admiral) su osvojile sve turnire u ovoj sezoni, ali Top Ten će i u Budvi tražiti svoju šansu. Nadamo se polufinalu, a onda je sve moguće", izjavio je Ivan Babić, kapiten ekipe Top Ten.

Pored finalnog turnira, na programu događaja će biti i takmičenje u šutiranju trojki za igrače, kao i takmičenja za publiku "Admiral Knockout" i "Xiaomi Challenge".

Više informacija o događaju se može dobiti na 3x3 Montenegro profilima na Instagramu i Facebooku, a turnir će se prenositi uživo na 3x3 Montenegro YouTube kanalu.

Preporučujemo za Vas