"Studenti" počinju elitnu priču u nedjelju u podne: Sa stavom protiv Mege

SC Derbi u nedjelju od 12 sati gostuje Megi

6052 pregleda 4 komentar(a)
Flečer Megi, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Flečer Megi, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Nedjelja u podne - matine za debi "studenata" u ABA ligi.

SC Derbi, drugi podgorički, a treći crnogorski klub u elitnom rangu, na gostovanju Megi otvara novu priču i predstavlja se na najvećoj eks-Ju sceni.

"Jedva čekamo da počnemo, dug je period priprema iza nas. Mislim da smo napravili dobar posao, iako kasnimo sa uigravanjem. Idemo hrabro i sa samopouzdanjem na meč sa Megom. Ali, rasterećeni smo i napravićemo sve da možda iznenadimo već na startu", kazao je trener Andrej Žakelj.

"Studenti" imaju potencijal da budu iznenađenje u ABA ligi, nešto slično što je svih ovih godina radila Mega, klub koji je razvijao talente, dobijao jače od sebe, uvijek bio u gornjem dijelu...

"Izgubili su dva najbolja igrača, Petruševa i Simonovića, ali dobili su nove. To je ponovo ekipa za gornju polovinu tabele. Očekujemo njihovu brzu i agresivnu igru, za to se spremamo", kazao je Žakelj.

Debi u ABA ligi imaće Flečer Megi, opasni američki bek, sjajan šuter, koji je prošle sezone bio jedan od lidera na putu ka debitantskom nastupu u elitnom rangu.

"Mega je atletski tim, aktivan, mlad, sa visokim a brzim igračima, sa dobrom tranzicijom. Pripremili smo se dobro, treba da izađemo sa samopouzdanjem, da odigramo dobro, da pokušamo da pobijedimo. I mi imamo mlad tim, ali smo pokriveni - imamo šutere, imamo prodorne igrače, igrače koji su jaki na postu, koji mogu da igraju pik-n-rol. Mi smo ekipa koja može da igra na više načina", kazao je Megi.

Bonus video: