Budućnost protiv FMP-a, Džikić: Moramo da pariramo njihovoj energiji

Budućnost - FMP, nedjelja 19 sati

12226 pregleda 25 reakcija 4 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija u nedjelju od 19 sati počinju novu sezonu u ABA ligi, još jednu sa ambicijama da se bore za vrh tabele, iz drugog plana u nikad jačoj konkurenciji.

Na startu je rival FMP u Morači.

"Naš protivnik je promijenio sastav u odnosu na prošlu godinu. Imaju vrlo agresivan trio na bekovskim pozicijama, sa agresivnim krilnim igračima koji mogu da igraju na više pozicija. Imaju visinu, mogu da igraju i u formaciji i sa nižom postavom, u kojoj koriste Tasića kao centra koji se otvara na tri poena. Ispratili smo njihove igre u predsezoni, vidjeli smo da igraju agresivno preko cijelog terena, sa puno udvajanja, kao i preuzimanja u postavljenoj odbrani, i za to smo spremni. Moramo da pariramo njihovoj energiji", kazao je trener Aleksandar Džikić.

Budućnost ima drugačiji tim nego prošle sezone, vratio se i Džikić, trofejni trener iz 2018. godine, bilo je dosta promjena, dosta i problema u pripremnom periodu, ali uloga favorita protiv FMP-a se podrazumijeva.

"Oni će doći motivisani, kao i svake godine. Ne smijemo da se opustimo, moramo da uspostavimo tempo koji nama odgovara od prvog minuta i da ga kontrolišemo tokom cijelog meča. FMP je promijenio sastav, nema Filipa Čovića, koji je dugo godina vodio igru, došao je Brajs Džons da zauzme njegovu ulogu. U svakom slučaju, čeka nas težak meč u kome moramo da budemo spremni na njihovu agresivnost od prvog minuta", rekao je Zoran Nikolić.

Bonus video: