”Studenti” debituju tačno u podne

SC Derbi, drugi podgorički, a treći crnogorski klub u ABA ligi, počinju elitnu priču gostovanjem Megi (12 h)

8316 pregleda 0 komentar(a)
Sa stavom protiv Mege: Flečer Megi i Nikola Pavlićević, Foto: ABA liga
Sa stavom protiv Mege: Flečer Megi i Nikola Pavlićević, Foto: ABA liga

Tačno u podne - matine za debi “studenata” u ABA ligi.

SC Derbi, drugi podgorički, a treći crnogorski klub u elitnom rangu, na gostovanju Megi otvara novu priču i predstavlja se na najvećoj eks-Yu sceni.

”Jedva čekamo da počnemo, dug je period priprema iza nas. Mislim da smo napravili dobar posao, iako kasnimo sa uigravanjem. Idemo hrabro i sa samopouzdanjem na meč sa Megom. Ali, rasterećeni smo i napravićemo sve da možda iznenadimo već na startu”, kazao je trener Andrej Žakelj.

”Studenti” imaju potencijal da budu iznenađenje u ABA ligi, nešto slično što je svih ovih godina radila Mega, klub koji je razvijao talente, dobijao jače od sebe, uvijek bio u gornjem dijelu...

”Izgubili su dva najbolja igrača, Petruševa i Simonovića, ali dobili su nove. To je ponovo ekipa za gornju polovinu tabele. Očekujemo njihovu brzu i agresivnu igru, za to se spremamo”, kazao je Žakelj.

Debi u ABA ligi imaće Flečer Megi, opasni američki bek, sjajan šuter, koji je prošle sezone bio jedan od lidera na putu ka debitantskom nastupu u elitnom rangu.

”Mega je atletski tim, aktivan, mlad, sa visokim a brzim igračima, sa dobrom tranzicijom. Pripremili smo se dobro, treba da izađemo sa samopouzdanjem, da odigramo dobro, da pokušamo da pobijedimo. I mi imamo mlad tim, ali smo pokriveni - imamo šutere, imamo prodorne igrače, igrače koji su jaki na postu, koji mogu da igraju pikenrol. Mi smo ekipa koja može da igra na više načina”, kazao je Megi.

Bonus video: