Velika četvorka Čikaga, Vučević: Motivisani smo da uradimo dobre stvari

Od danas su u treningu i košarkaši Čikaga, sa dvojicom crnogorskih igrača – zvijezdom Nikolom Vučevićem i rukijem Markom Simonovićem

8648 pregleda 2 komentar(a)
Bol, Vučević, Lavin i Derozan, Foto: Chicago Bulls
Bol, Vučević, Lavin i Derozan, Foto: Chicago Bulls

Počeli su trening kampovi NBA lige, najbolji košarkaši okupljaju se nakon ljetnje pauze i spremaju za početak nove sezone.

Od danas su u treningu i košarkaši Čikaga, sa dvojicom crnogorskih igrača – zvijezdom Nikolom Vučevićem i rukijem Markom Simonovićem.

Bulsi su tokom ljeta sklopili izuzetan tim, doveli dva velika pojačanja, Demara Derozana i Lonza Bola, uz ol-star igrače Vučevića i Zeka Lavina imaju kvalitet da poslije dugo godina budu značajan faktor...

“Definitivno je ovo drugačiji tim, sa mnogo novih imena, veoma kvalitetnih igrača, tu je i Aleks Karuzo, koji je osvajao trofeje sa Lejkersima. Ali, prije svega, veoma smo motivisani da napravimo nešto”, kazao je Vučević.

“Talenat je prisutan, mislim da nisam igrao u talentovanijem timu. Sada je na nama da stvorimo zajedništvo na terenu”, rekao je Derozan.

Vučević i Derozan igrali su jednu sezonu zajedno na koledžu – 2008/09 su bili u petorci Univerziteta Južna Kalifornija.

Derozan je odmah otišao na draft, Vučević ostao još dvije godine, prije dolaska u NBA.

“Mi smo ista klasa, ali on je ušao u NBA kao velika zvijezda, a ja kao niko”, uz osmjeh je rekao Vučević.

“Mislim da je posebna stvar za obojicu što smo ponovo zajedno. Veoma ga poštujem kao igrača, on je veliki igrač, dobili smo mnogo sa njim”.

Vučević smatra da Čikago može da igra sa svim ekipama iz lige.

“Rano je da pričamo koliko možemo, ali imamo grupu dobrih igrača, veoma motivisanih, sada je na nama da idemo dan za danom, trening za treningom, pa da vidimo dokle ćemo stići”, kazao je Vučević.

Pozicija plejmejkera je bila problem Bulsa, od kada je Derik Rouz napustio ekipu, odnosno počeo da ima probleme sa povredama.

Sada je tu Lonzo Bol, 23-godišnjak koji je iz sezone u sezonu bio sve bolji, došao je kao zvijezda iz Pelikansa.

“Rekli su mi da ne moram da mijenjam ništa u svom stilu igre, samo da nastavim da igram onako kako mogu i na način na koji se najbolje osjećam. Bio je to lak izbor za mene, Čikago je veliki izazov”, kazao je Bol.

Bonus video: