novi selektor

Kari Pešić vodi Srbiju

Pešić je kao selektor SR Jugoslavije 2001. godine u Istanbulu ubjedljivo osvojio evropsko zlato, dok je godinu kasnije doneo bio šampion svijeta u Indijanapolisu

2506 pregleda 3 komentar(a)
Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV
Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Svetislav Pešić novi je selektor košarkaške reprezentacije Srbije, saopštio je Košarkaški savez Srbije (KSS).

Pešić će predvoditi nacionalni tim već u novembarskom prozoru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023, kada će Srbija 25. novembra dočekati Letoniju, dok će tri dana kasnije gostovati Belgiji.

Pešić je kao selektor SR Jugoslavije 2001. godine u Istanbulu ubjedljivo osvojio evropsko zlato, dok je godinu kasnije doneo bio šampion svijeta u Indijanapolisu.

Od 1984. do 1987. bio je selektor mlađih selekcija SFR Jugoslavije, 1985. je osvojio kadetsko, 1986. juniorsko Evropsko prvenstvo, a 1987. u Bormiju postao je šampion svijeta.

Sa reprezentacijom Njemačke je osvojio Evropsko prvenstvo 1993. godine. U klupskoj konkurenciji je osvojio Kup Koraća, Evrokup i Evroligu 2003, dva puta bio šampion Španije i pet puta Njemačke.

Pešić je na mjestu selektora zamijenio Igora Kokoškova, koji se nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre vratio u NBA ligu kao pomoćni trener u Dalasu.

Preporučujemo za Vas