nba

Odbija vakcinu i gubi 15 miliona dolara: As Golden stejta ne želi da promijeni stavove

On je pokušao da dobije dozvolu od NBA lige kako iz vjerskih razloga ne može da primi vakcinu, ali je njegov zahtjev odbijen

7334 pregleda 8 komentar(a)
Foto: USA TODAY Sports
Foto: USA TODAY Sports

Košarkaš Golden stejta Endrju Vigins ne želi da se vakciniše protiv koronavirusa, a spreman je da zbog toga izgubi čak 15 miliona dolara.

Kanađanin ne vjeruje u efikasnost vakcine, a kako je za ulazak u dvoranu u gradu San Francisku, gdje Golden stejt igra svoje utakmice, zabranjen ulazak nevakcinisanim osobama, on neće moći da igra na domaćim utakmicama.

On je pokušao da dobije dozvolu od NBA lige kako iz vjerskih razloga ne može da primi vakcinu, ali je njegov zahtjev odbijen.

Njegovo mišljenje se neće promijeniti.

"Satjeran sam uz zid, ali nastavljam da se borim za ono u šta vjerujem i šta mislim da je ispravno. Nikog se drugog to ne tiče. Ja vas ne pitam o vašim uvjerenjima i smatrate li nešto dobrim ili lošim. Svi mo mi različiti i ko ste vi da vam moram objašnjavati takve stvari", rekao je pred novinarima Vigins.

Kako neće moći da igra na domaćim utakmicama, po meču će izgubiti više od 350.000 dolara. Tako će njegova plata od 31.6 miliona dolara biti prepolovljena u narednoj sezoni.

"To je moj problem, a ne vaš", kratko je prokomentarisao ovu situaciju košarkaš Golden stejta.

Nekadašnji prvi pik NBA drafta ulazi u osmu sezonu u najjačoj ligi svijeta, a prošle sezone je u dresu Voriorsa ubacivao 18.6 poena po meču.

Preporučujemo za Vas