startuje nova sezona

Radović: Budućnost i oslabljena ima velike ambicije

Budućnost Bemaks će na startu nove sezone igrati sjutra u Podgorici sa ekipom Triglava

2229 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Budućnost Bemaks će i u narednoj sezoni, iako je ekipa značajno oslabljena, imati velike ambicije u WABA ligi, kazao je trener podgoričkih košarkašica Vladan Radović.

Budućnost Bemaks će na startu nove sezone igrati sjutra u Podgorici sa ekipom Triglava.

Podgorički tim između dvije sezone napustile su Nikolina Babić, Patricia Bura, Anđelika Mitrašinović i Milena Jakšić, dok su angažovane Jovana Marković, Nevena Vućković i povratnica Amra Bajrović.

Iz filijale ŽKK Podgorica priključene su mlade Milena Bigović i Ksenija Šćepanović.

U novoj sezoni regionalnoig takmičenja igraće 11 klubova, koji će biti podijeljeni u dvije grupe.

Radović je kazao da je podgorički tim odradio ono što je planirao.

"Imali smo mini turneju po Srbiji, gdje smo odigrali pet pripremnih mečeva i generalnu provjeru u okviru memorijalnog turnira Miodrag Baletić u Nikšiću. Nadam se da je sve to poslužilo da vidimo gdje smo. Nova ekipa, nova priča, trebaće određenog vremena i utakmica da se sve posloži na pravi, ali nema alibi priče", rekao je Radović na konferenciji za novinare.

Radović, koji će treću sezonu uzastopno biti na klupi Budućnosti, kazao je da je Triglav nepoznanica.

"Triglav je povratnik u regionalno takmičenje, ekipa protiv koje nijesam igrao od kada sam trener Budućnosti. Očekujem ono što igraju sve ekipe iz Slovenije, a to je dosta trčanja, udvajanja i presinga. Pokušavam da objasnim igračicama, da uvijek kada igramo u Podgorici protiv bilo koga da igramo mi smo favoriti", rekao je Radović.

Kapiten Dragana Živković kazala je da je svaki start specifičan, ali i bitan.

"Mnogo lakše je kada se krene pobjedom. Osim toga igramo na svom terenu, pa smo dodatno motivisane da trijumfujemo", kazala je Živković.

Ona je istakla da respektuje rivala, ali da vjeruje u dobar početak.

"Triglav ima dobru ekipu, pokazale su i prijateljske utakmice da će biti veoma neugodni, tako da sa dosta opreza ulazimo u taj meč. U odnosu ns prethodnu sezonu dodatno smo podmlađene, pa će ova godina biti posebna za nas, ali svakako da je cilj da budemo na fajnal-foru. Zbog toga od prve utakmice želimo da pokažemo da je naša mladost poseban adut i da možemo opet da budemo vrlo neugodne", rekla je Živković.

Centar Mina Đorđević kazala je da joj je drago što sezonu počinju utakmicom na domaćem terenu.

"Posebno je zadovoljstvo što je pripremni period prošao bez problema. Sve djevojke su bile tu, svaka od nas pružala je maksimum kako na treninzima, tako i na utakmicama. Spremne smo i sa dosta motiva ulazimo u novu sezonu", rekla je Đorđević.

On je istakla da ne poznaje ekipu Triglava, ali da ne želi da mijenja ambicije.

"Ne mijenjamo ni naš stav, a to je da smo uvijek fokusirane prije svega na sebe. Želimo da damo maksimum i sa velikog energijom dođemo do uspjeha", rekla je Đorđević.

Duel u Bemaks areni počeće u 17 sati i 30 minuta.