"Studenti" debituju kod kuće i žele da poprave utisak

Košarkaši SC Derbija u 2. kolu Admiralbet ABA lige u “Morači” od 18 sati igraju protiv Zadra

2770 pregleda 2 komentar(a)
Pavlićević u meču sa Megom, Foto: ABA liga
Pavlićević u meču sa Megom, Foto: ABA liga

Loša premijera u ABA ligi i poraz od 33 poena razlike u Beogradu u duelu sa Megom stvorila je određeni pritisak košarkašima SC Derbija pred debi na domaćem terenu.

Ni rival nije naivan, “studente” čeka okršaj sa Zadrom (danas od 18 sati) koji je pokazao u duelu sa Partizanom da bi ove sezone bez problema trebalo da opstane u regionalnom takmičenju.

- Očekujemo iskusnu ekipu Zadra, koja je u prvom kolu pokazala koliko je ozbiljna. To je tim koji je na okupu drugu godinu zaredom, ali mi moramo da se više bavimo svojom igrom. Neophodno je da popravimo pristup, da djelujemo kao ekipa koja se bori do kraja. Samo tako možemo da očekujemo pozitivan rezultat - rekao je trener podgoričke ekipe Andrej Žakelj.

Krilo “studenata” Andrija Slavković smatra da ekipa samo pravim pristupom može do trijumfa.

- Zadar je odličan, zna da igra košarku i znaće da kazni svaki naš nedostatak i pad koncetracije. Zadržao je okosnicu ekipe od prethodne sezone, doveo nekoliko iskusnih igrača, a u prvom kolu je namučio Partizan. Mi smo posljednje dane iskoristili da radimo na nekim greškama kojih je bilo dosta u prvoj utakmici, a koje ne smiju da se ponove. Moramo da popravimo utisak - imamo mladu ekipu i ako uđemo u utakmicu sa odličnom enegijom i fokusom mislim da imamo velike šanse da izađemo kao pobjednici - poručio je Slavković.

Zadrani, s druge strane, u “Moraču” dolaze da ponove izdanje iz duela sa “crno-bijelima”.

- SC Derbi je u prošlom kolu doživio nezgodan poraz od Mege i protiv nas će sigurno htjeti da ostavi puno bolji utisak pred svojom publikom. Radi se o dobroj ekipi, sa nekoliko igrača koji su već neko vrijeme zajedno, a stigla su i dobra pojačanja na pozicijama koje su im nedostajale. Mi ćemo pripremiti sve što moramo, već smo proučili njihovu igru i vidjeli smo na što moramo da obratimo pažnju. Napravićemo sve da nastavimo gdje smo stali nakon utakmice protiv Partizana, koja je bila putokaz kako moramo da izgledamo na parketu - rekao je trener Zadra Ivan Perinčić.

Iz kluba je saopšteno da je, shodno epidemiološkim mjerama nadležnih organa Crne Gore, dozvoljeno prisustvo 100 ljudi na utakmicama u dvorani “Morača”. Cijena ulaznice je tri eura.

Bonus video: