Radonjićeva Zvezda izgubila od Fenerbahčea, Ivanović najefikasniji

Nikola Ivanović ubacio 16 poena u porazu Beograđana u Istanbulu (61:57), Baskonija Duška Ivanovića nije imala šansi protiv Olimpijakosa u Pireju (75:50)

13625 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Crvena zvezda MTS
Foto: Crvena zvezda MTS

Šesnaest poena Nikole Ivanovića (8-3 u šutu za tri poena) nije bilo dovoljno košarkašima Crvene zvezde da izbjegnu poraz u Istanbulu, u 1. kolu Evrolige - 61:57 za Fenerbahče.

Tim Dejana Radonjića počeo je meč "iz hendikepa" od -14, jer je domaćin poveo 14:0, potom su Beograđani preokrenuli i vodili 31:28 na startu treće četvrtine, ali su izabranici Aleksandra Đorđevića u meču jakih odbrana, ali nepreciznih šuteva i pogrešnih pasova, slomili rivala u posljednjoj dionici.

Ivanović, jedini crnogorski košarkaš u ovogodišnjem izdanju Evrolige, bio je najefikasniji na meču, iako bi bilo mnogo neizvjesnije da je pogodio barem jedan od tri pokušaja za tri u posljednjoj četvrtini, kada su gosti hvatali priključak.

Nando de Kolo sa 13 i Jan Veseli i Dejvin Buker sa po osam poena bili su najefikasniji kod Fenerbahčea, dok su u Zvezdi Ivanovića donekle pratili samo Nikola Kalinić i Nejt Voters sa po devet poena.

Zvezda u ponedjeljak, u 2. kolu ABA lige, igra u Beogradu protiv Budućnosti.

Zenit je pobijedio Uniks u Kazanju - 80:79, Lion je bio ubjedljiv protiv Žalgirisa - 88:74, dok je Baskonija Duška Ivanovića pretrpjela težak poraz od Olimpijakosa u Pireju - 75:50.

Bonus video: