Legenda koja traje: Pogledajte kako je izgledao početak Bojana Dubljevića u dresu Valensije

Nikšićanin, koji je 2012. došao iz Budućnosti, kao 20-godišnji talenat, od sinoć je najbolji strijelac u istoriji španskog kluba i u španskom prvenstvu

10340 pregleda 32 reakcija 4 komentar(a)
Bojan Dubljević, Foto: Valencia Basket
Bojan Dubljević, Foto: Valencia Basket

Došao je tiho i ušao u legendu - čuvena fraza apsolutno odgovara statusu koji je Bojan Dubljević stekao u Valensiji, pa i u španskoj i evropskoj košarci.

Nikšićanin, koji je 2012. došao iz Budućnosti, kao 20-godišnji talenat, od sinoć je najbolji strijelac u istoriji španskog kluba i u španskom prvenstvu.

Još od novembra prošle godine je prvi strijelac u istoriji Valensije, računajući i poene na evropskim utakmicama.

Legenda je, dakle, postao odavno, zbog trofeja koje je osvojio, zbog odnosa prema dresu i navijačima, ljubavi prema klubu i gradu, zbog toga što je odbijao sve finansijski bolje ponude, što mu zbog Valensije ni NBA nije bila privlačna.

Ali, u karijeri svakog košarkaša poseban momenat je, sigurno, onaj kada dobiješ i zvaničnu potvrdu da si najbolji u elementu koji je suština ove igre.

Dubljević ima 3.701 poen u narandžastom dresu, Rafa Martines 3.692.

"Veoma sam ponosan zbog obaranja rekorda u klubu koji toliko volim. Neću da se zaustavim, želim još mnogo poena i skokova, svega...", kazao je Dubljević.

A, ovako je sve počelo i već u prvom meču za Valensiju, 30. septembra 2012. godine, crnogorski as je upisao 19 poena (pet trojki), najavivši blistavu karijeru...

Dubljević je sa Valensijom dva puta osvojio Evrokup (2014. i 2019), bio šampion i MVP finala ACB lige 2017.

Bonus video: