Džikić pred Zvezdu i o Ivanoviću: Prva utakmica protiv igrača koji je promijenio istoriju kluba

Crvena zvezda - Budućnost Voli, ponedjeljak 21 sat

7208 pregleda 3 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: KK Budućnost Voli
Aleksandar Džikić, Foto: KK Budućnost Voli

U ponedjeljak od 21 sat, već u drugom kolu Admiralbet ABA lige, igra se veliki derbi.

Košarkaši Budućnost Volija gostovaće Crvenoj zvezdi. Duel dva tima koja su prethodnih godina vodili odlučujuće bitke za trofeje, koji su izgradili ogromnno rivalstvo, ponekad, nažalost, ne samo sportsko, igraće se u dvorani Pionir.

Budućnost se tokom sedmice spremala za derbi, Crvena zvezda imala meč sa Fenerbahčeom u Evroligi, što nije zanemarljivo kada se sastaju ekipe sličnih kvaliteta i ambicija.

"Obje ekipe imaju svoje probleme, ali pokušavamo da radimo i pored toga. Očekujemo da domaćin ima više igrača u rotaciji u odnosu na utakmicu u Istanbulu, gdje je dobro namučio Fenerbahče. Imaju iskusan sastav koji maksimalno koristi tu situaciju manjeg broja igrača na raspolaganju i baš zbog toga igraju sa više slobode u napadu. Mi smo se spremali za njihovu nižu postavu sa Mitrovićem na poziciji i Kalinićem na četvorki, kao i formaciju sa dva pleja istovremeno na terenu. Znamo da nas očekuje tvrda utakmica protiv čvrste i agresivne odbrane i podrške njihovih navijača", kazao je trener Aleksandar Džikić.

Džikić je naglasio i specifičnost meča zbog - Nikole Ivanovića, koji je ljetos uzburkao crnogorsku javnost odlaskom u Crvenu zvezdu.

"Biće to prva utakmica protiv igrača koji je promijenio istoriju kluba, biće interesantno kako će ko individualno reagovati na to", kazao je Džikić.

Bonus video: