Odlična utakmica Vučevića: Orlando stigao do nove pobjede

Orlando je sada na skoru od sedam pobjeda i četiri poraza i zauzima treće mjesto u istočnoj konferenciji
0 komentar(a)
Nikola Vučević, Enes Kanter, Foto: Reuters
Nikola Vučević, Enes Kanter, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.11.2017. 07:03h

Crnogorski reprezentativac Nikola Vučević predvodio je Orlando do nove pobjede u NBA.

Vučević je u trijumfu njegovog tima nad Njujork Niksima 112:99 za 32 minuta postigao 24 poena (9/16 šut iz igre, 3/6 za tri poena), a imao je i pet skokova, jednu asistenciju i četiri ukradene lopte i jednu blokadu.

U redovima Orlanda pored Vučevića istakli su se Furnije sa 23i Gordon sa 21 poenom. Kod Njujorka koji su igrali bez Porzingisa (povreda lakta) najbolji je bio Tim Hardavej Junior sa 26 poena i 11 skokova.

Orlando je sada na skoru od sedam pobjeda i četiri poraza i zauzima treće mjesto u istočnoj konferenciji, dok je Niksima ovo bio peti poraz, a imaju i šest pobjeda.

U NBA klasiku Boston Seltiksi savladali su Los Anđeles Lejkerse 107:96 i tako stigli do desete uzastopne pobjede ove sezone u NBA ligi.

Eron Bejns je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 21 poenom, a Markus Moris ubacio je 18, dok je Kajri Irving postigao 19 poena sa. U redovima tima iz grada anđela najbolji jsu bili Brendon Ingram i Džordan Klarskon sa po 18 poena.

Golden Stejt je predvođen Karijem i Tompsonom savladao Minesotu 125:101. Tompson je ubacio 28 poena, dok je Kari postigao 22 poena. Ovo je peta uzastopna pobjeda šampiona ove sezone. U svakom od tih mečeva slavili su sa najmanje 15 poena razlike.

U redovima Minesote najefikasniji je bio Endrju Vigins sa 17 ponea. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica igrao je 14 mnuta i za to vrijeme postigao tri poena.

U ostalim mečevima Majami je na krilima Gorana Dragića (29 poena, devet skokova, četiri asistencije) bio bolji od Finiksa 126:115, a Detroit je savladao Indijanu 114:97. U redovima Pistonsa Boban Marjanović je za osam minuta postigao devet poena, a imao je i četiri uhvaćene lopte.

Bonus video: