Razlika u klasi - SC Derbi nemoćan protiv Partizana

Utakmica je počela zakucavanjem Kenana Kamenjaša i to je bilo sve, jer je tim najtrofejnijeg evropskog trenera, Željka Obradovića, brzo stekao dvocifrenu prednost i pokazao kolika je razlika u kvalitetu. Na kraju je bilo 79:57

16556 pregleda 6 komentar(a)
Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović
Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

I drugi put u debitantskoj sezoni u ABA ligi, košarkaši SC Derbija na gostovanju su doživjeli ubjedljiv poraz.

I opet u Beogradu - nakon 101:68 protiv Mege, izabranici Andreja Žakelja su očekivano izgubili od jednog od favorita za titulu, Partizana (79:57).

Utakmica je počela zakucavanjem Kenana Kamenjaša i to je bilo sve, jer je tim najtrofejnijeg evropskog trenera, Željka Obradovića, brzo stekao dvocifrenu prednost i pokazao kolika je razlika u kvalitetu.

"Studenti" su u 1. poluvremenu često imali manje poena na kontu nego minuta na semaforu, a šut je u 18. minutu bio na mizernih 20 odsto!

Partizan je na četiri minuta do kraja imao plus 28 (75:47) i da je u finišu odigrao ozbilnjije, možda bi bio i ugrožen "rekord" sezone, koji je postavila Crvena zvezda sa 36 razlike protiv Splita (97:61).

Kamenjaš, Kajl Vinjales silije Baćović sa po 10 poena su jedini imali dvocifren učinak u gostujućem timu, a kod Beograđana je najbolji bio Alen Smailagić sa 13 koševa, bez promašaja (1-1 za tri, 4-4 za dva, 2-2 bacanja), i pet skokova. Kevin Panter je stao na 12.

Bonus video: