Split u „Morači”, Vajli debituje

Košarkaši Budućnost Volija danas (17 časova) dočekuju klub koji je tri puta zaredom bio prvak Evrope

12248 pregleda 2 komentar(a)
Ozbiljnim pristupom do pobjede: Petar Popović, Foto: SAVO PRELEVIC
Ozbiljnim pristupom do pobjede: Petar Popović, Foto: SAVO PRELEVIC

Šest dana nakon poraza od Crvene zvezde u velikom derbiju ABA lige, košarkaši Budućnost Volija će opet na teren. Rival je nekadašnji velikan evropske košarke, uz letonski Rigas jedini klub koji je tri puta zaredom bio prvak Evrope - Split.

Klub sa Gripa je odavno van vrha hrvatske, a kamoli regionalne i evropske košarke, ali to ne umanjuje ozbiljnost kojom “plavi” pristupaju današnjem meču (17 časova) u “Morači”.

- Favoriti smo, ali moramo da prikažemo bolju igru nego u prva dva kola. Splićani su imali težak raspored na startu i sigurno će pokušati da poprave utisak - istakao je Petar Popović. - U odnosu na prethodni meč, periodi dobre igre bi trebalo da budu veći. Kvalitetnija smo ekipa, favoriti smo i očekujem da to opravdamo.

U dresu Budućnosti debitovaće Džejkob Vajli, koji se dugo oporavljao od povrede.

- I dalje se uigravamo, timska igra još nije na nivou na kojem bi trebalo da bude. Iza nas je teška utakmica u Beogradu i očekujem da pokažemo pravu energiju i dođemo do trijumfa - istakao je Amerikanac koji ima pasoš Sjeverne Makedonije.

Aleksandar Džikić je svjestan da je pobjeda unaprijed upisana i zato je oprezan pred duel sa timom koji je gubio od Crvene zvezde i Partizana.

- Split je potpuno rasterećen, što uvijek rezultira hrabrijom i slobodnijom igrom. Drugim riječima, nema šta da izgubi. U njihovom sastavu ima dovoljno kvaliteta i ambicije, nikako ne smijemo da ih potcijenimo. Moramo da uložimo istu onu energiju kao i gosti, onda će naš kvalitet doći do izražaja. Roko Ukić, kao njihov lider, sada je sa timom, igra sve bolje, sa njim i bez njega su to dvije različite grupe - istakao je Džikić.

Stručnjak koji je donio istorijsku titulu 2018. godine upozorava na šuterske mogućnosti tima iz Dalmacije.

- Na posljednjoj utakmici domaćeg prvenstva pogodili su 16 trojki, sa 65 odsto uspješnosti. Moramo da limitiramo broj njihovih otvorenih šuteva. Potrebna nam je fokusirana, odgovorna i angažovana igra - zaključio je Džikić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: