Sutjeska želi da bude konkurentna

Nikšićani u 1. kolu ABA 2 lige večeras (21) igraju protiv Rogaške

3826 pregleda 7 komentar(a)
Šef stručnog štaba Velimir Gašić, Foto: KK Sujeska
Šef stručnog štaba Velimir Gašić, Foto: KK Sujeska

Košarkaši Sutjeske od juče su na Zlatiboru, gdje se održava prvi ovosezonski “balon” u ABA 2 ligi. Ove sedmice na programu su dva kola, a Sutjeska takmičenje počinje večeras (21 čas) protiv slovenačke Rogaške, dok je u petak (18) rival makedonski Pelister.

Ekipa je ljetos pretrpjela brojne promjene u igračkom kadru, a prvom timu priključeni su igrači iz mlađih kategorija. Problem je i što Miloš Koprivica zbog povrede nije otputovao sa ekipom.

- Momci koje smo angažovali su pokazali da imaju kvalitet i da će biti od velikog značaja. Raduje me što smo u odnosu na prošlu sezonu priključili još nekoliko mladih igrača, tako da će ekipa biti mlađa. Odigrali smo desetak kontrolnih utakmica, bilo je jako dobrih stvari, ali i stvari koje ćemo korigovati. Jedino ne mogu da budem zadovoljan što jedan dio kontrolnih utakmica nijesmo odigrali u kompletnom sastavu - kazao je za “Vijesti” trener Sutjeske, Velimir Gašić.

Iskusni trener se osvrnuo i na predstojeće rivale.

- Rogaška ima kontinuitet u stručnom radu i igračkom kadru. Na taj kostur tima doveli su dobra pojačanja. Odigrali su dva kola domaćeg šampionata i tu su u prednosti u odnosu na druge ekipe. Imaju ozbiljne ambicije kada je u pitanju ABA 2 liga. Pelister je prošle godine bio velika enigma za mnoge klubove. Radi se o kvalitetnoj, čvrstoj, iskusnoj ekipi. To su dva protivnika koja zavređuju maksimalnu pažnju.

I ove, kao i prethodne sezone, u ABA 2 ligi igra se jednokružni sistem u “balonima”. Nakon Zlatibora domaćini su Osijek, Sarajevo, Banjaluka i Široki Brijeg.

- Mislim da bi bilo sjajno da igramo po dvokružnom sistemu, da publika u Nikšiću isprati svoj klub, svoje igrače, da pruži podršku. To bi bio pun pogodak i za sve klubove i za ABA ligu. Nadam se da ćemo biti zdravi i kroz sezonu pokazati da smo zaista vrlo konkurentni svim ekipama u ABA 2 ligi - rekao je Gašić.

Sutjeska je postala redovan učesnik regionalnog takmičenja.

- Suštinska stvar je da Nikšić kao grad i Sutjeska kao klub postanu stabilni abaligaši. Da rezultati budu na nivou očekivanja, da promovišemo mlade igrače, što je bila glavna ideja ljudi kada su organizovali ABA 2 ligu, iako su mnogi odustali od toga. Imamo preko 80 odsto igrača iz Nikšića, što je raritet i kod ljubitelja košarke izaziva velike simpatije. Mislim da bi iz toga trebalo da crpimo energiju za budućnost košarke u Nikšiću - zaključio je Gašić.

Bonus video: