Uzdrmani Mornar na najtežem gostovanju

Mornar od 18 sati u Turskoj

5026 pregleda 3 komentar(a)
Veliko iskušenje u Istanbulu: Lazić, Jeremić i Gordić, Foto: KK Mornar/Media Pro
Veliko iskušenje u Istanbulu: Lazić, Jeremić i Gordić, Foto: KK Mornar/Media Pro

Sezona je počela košmarno - ubjedljiv poraz od Kaleva u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona je bio samo uvod u ogromne probleme košarkaša Mornara, koji su nakon tri kola ABA lige zakucani za dno sa Splitom i Zadrom.

Barani su, da stvar bude gora, gubili od timova od kojih su, bar na papiru, mnogo kvalitetniji, a svakako finansijski moćniji (Cibona i Borac u “Topolici”, Krka u Novom Mestu), zbog čega im je hitno potreban trijumf da izađu iz “kanala”. Objektivno najmanju šansu imaće večeras (18 časova), kada na otvaranju FIBA Evropa kupa gostuju Bahčešehiru.

Za tim Erhana Ernaka od ovog ljeta igraju bivši centar Budućnost Volija, Devin Vilijams, doskorašnji plejmejker Crvene zvezde Lengston Hol, aktuelni MVP Evrokupa Džamar Smit, tu je i donedavni krilni centar Panatinaikosa Ben Bentil.

U timu su i bivši košarkaš Darušafake, Kartal Ezmizrak, iskusni centar Oguz Savaš... Bahčešehir je prije tri dana u gradskom derbiju poražen od evroligaša Fenerbahčea košem Jana Veselog sedam sekundi prije kraja (79:78).

- Nisam siguran da nam ova utakmica dolazi u pravom momentu. Gostujemo jednoj od najkvalitetnijih ekipa u turskom šampionatu. To je klub sa ogromnim budžetom, doveo je sve vrhunske igrače. Ne vjerujem da je ta utakmica najbolja za vraćanje samopouzdanja, ali probaćemo da odigramo što je moguće bolje i da se fokusiramo na ono što je nama najbitnije, a to je ABA liga. Pokušaćemo da se izborimo za opstanak što je prije moguće - istakao je Mihailo Pavićević.

Iskusni trener se nada da će njegov tim konačno zaigrati onako kako trenira.

- Nemam apsolutno nikakve primjedbe na račun igrača i njihove marljivosti na treninzima, ali kad dođu utakmice potpuno smo dekoncentrisani, pravimo početničke greške i u napadu i u odbrani. Igrači znaju da bi trebalo da igraju potpuno bez opterećenja, jer smo im od početka stavili do znanja da ne jurimo rezultat ove sezone, niti smo sebi postavili bilo kakve ciljeve. Jedini cilj nam je, zapravo, bio da obezbijedimo opstanak u ABA ligi - zaključio je Pavićević.

U drugom meču grupe E, sjutra od 20.30, igraju Leiden - Iraklis.

Bonus video: